Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Zwarte haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Zwarte haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Door Camilla Svensson
Denk je erover om je haar zwart te verven? Gelukkig is het niet moeilijk - je hoeft alleen maar de juiste kleurtint te vinden.

Wie is er niet verliefd op de prachtige zwarte lokken waar de Kardashians mee rondlopen? Er is iets exotisch en elegants aan een zwarte haarkleur. Kun jij de zwarte manen ook niet weerstaan, doe dan hier inspiratie op voor een zwarte haarkleur en lees tips om het te onderhouden.

Een klassieke zwarte haarkleur kan alles!

Zwart is een veelzijdige kleur en een echte klassieker. Dit geldt voor zowel nagellak, lippenstift als haarkleuring. Iedereen kan een zwarte haarkleur vinden die perfect bij hen past. En vergis je niet: een zwarte haarkleur kan net zo'n opvallende haarkleur zijn als de rode haarkleur.

Een zwarte haarkleur wordt wereldwijd beschouwd als de donkerste en meest voorkomende haarkleur. Het is een dominante genetische eigenschap en komt voor bij veel mensen van alle achtergronden en etniciteiten. Als haarkleur heeft zwart haar een grote hoeveelheid eumelanine (een polymeer dat in haar wordt aangetroffen en dat zwart haar haar kleur geeft) en is het minder dicht in vergelijking met andere haarkleuren.

Zoek een zwarte haarkleur die bij je huidskleur past

Iedereen kan een zwarte haarkleur vinden die perfect bij hen past. Of het nu gaat om een natuurlijke zwarte haarkleur, een gitzwarte haarkleur of blauwzwarte haarkleuring. Om echter de beste zwarte kleur voor je haar te vinden, moet je rekening houden met je ondertoon:

Warme ondertoon → Je aderen lijken groenig

Als je huid een warme ondertoon heeft, kies dan een warme zwarte haarkleur die je huid flatteert. Een zwart glanzende haarkleur helpt om je mooie gouden huid te accentueren, zodat je er niet bleek uitziet.

Koude ondertoon → Je bloedvaten zien er blauwachtig uit

Als je een lichte huid hebt en je ondertoon koud is, ga dan voor een koele zwarte kleur of een heel diep donkerbruine haarkleur. Het is minder vlak en meer bruinachtig, waardoor je huid niet zo bleek wordt om naar te kijken.

Natuurlijke zwarte haarkleur

Een natuurlijke zwarte haarkleur flatteert alle huidtinten! De zwarte haarkleur heeft een natuurlijke glans waardoor het de meest glanzende van alle haarkleuren is, zelfs als het onbehandeld is. Zwart haar is een natuurlijke haarkleur en is niet intens. Het gebrek aan intensiteit maakt het een van de kleuren die het minst snel zal vervagen. In vergelijking met andere zwarte haarkleuren is de natuurlijke zwarte haarkleur minder dramatisch en intens. Het wordt ook als "gelijkmatig" beschouwd, zonder ondertonen of nuances in de kleur.

Onze tips voor een zwarte haarkleuring voor thuis: Garnier Nutrisse Cream 1 BlackSchwarzkopf Poly Color 45 Black

Gitzwarte haarkleur

Aan de andere kant verwijst een "gitzwarte" haarkleur naar een zwarte tint die wordt gekenmerkt als donkerder dan natuurlijk zwart, met blauwe of paarse ondertonen. Een gitzwarte haarkleur heeft een koele ondertoon. Misschien ken je de kleur als carbon black, raven black of jet-back?

De term "gitzwart" is afgeleid van de kleur van een steen die jet wordt genoemd. De steen is een kleine edelsteen die in sieraden wordt gebruikt. De steen is gemaakt van rottend hout onder extreme druk, waardoor het zijn kleur krijgt. De term is ook een Engelse beschrijving van zwart haar, net als van "ravenzwart". Als haarkleur is gitzwart een variant van een haarkleur voor mensen met zwart haar. De gitzwarte tint kan ook verschijnen als een natuurlijke tint of haarkleur. De gitzwarte haarkleur kenmerkt zich door meer intensiteit in de kleur te hebben en blauwe en/of paarse ondertonen te bevatten. Het heeft ook een donkerdere, meer dramatische en rijkere kleur in vergelijking met natuurlijk zwart. Bij sommige haarbehandelingen kan het extra glans geven door de kleurstof en lichtreflectie wanneer het het haar raakt.

Onze tips voor gitzwarte haarkleuring voor thuis: Garnier Olia 1.10 Black SapphireGarnier Color Sensation 1.0 Deep Black.

Kies een blauwzwarte haarkleur en val op

Heb je zwart haar en wil je graag iets speciaals doen, dan kun je kiezen voor een blauwzwarte haarverf, toning of spoelverf met eventueel trendy kleurtechnieken zoals balayage en ombré. Er zijn veel verschillende haarkleuren die een min of meer intens blauwe look kunnen geven.

Kylie Jenner heeft in de loop van de tijd nogal wat looks gehad en ik denk dat we ons allemaal haar zwarte lokken met de blauwe punten herinneren. Een blauwzwarte haarkleur is anders en wordt meestal gekozen door degenen die willen experimenteren en spelen met de kleuren in hun haar.

Als je van nature zwart haar hebt, kun je in precies het juiste licht blauwachtige ondertonen in je haar hebben. Je kunt dus een blauwzwarte haarkleur hebben zonder dat het perse een totaal blauwe look hoeft te geven zoals Kyline Jenner. Anders is het typisch een kleur die alleen voorkomt als je je haar hebt geverfd.

Onze tips voor blauwzwarte haarkleuring voor thuisgebruik: L'Oréal Préférence Vivid Colours 1.102 Blue BlackL'Oréal Préférence Vivid Colours 2.013 Deep BlackL'Oréal Casting Creme Gloss 200 Ebony Black.

Hoe kan je jezelf thuis een zwarte haarkleur geven

Zijn de haren zwart geverfd, en wil je ze opfrissen? Als je de zwarte haarkleur even niet wilt bijwerken, dan heb je het geluk dat zwarte haarkleur een van de haarkleuren is die het minst snel zal vervagen over een lange periode. Dit betekent echter niet dat het pas geverfde haar niet de juiste verzorging zou moeten hebben. Voor je nieuwe haarkleur is het cruciaal dat je kiest voor een shampoo, conditioner en het liefst een haarkuur speciaal voor gekleurd haar. Deze haarproducten zijn speciaal ontworpen met als doel je zwarte haarkleur te behouden en te beschermen zodat deze langer meegaat.

Onze tips voor shampoo en conditioner voor gekleurd haar: Tigi Bed Head Colour GoddessRedken Color Extend Magnetics.

Verfris je haar met een zwarte haarverf die uitgespoeld kan worden

Als je merkt dat je zwarte haarkleur vervaagt, kun je bijvoorbeeld een zwarte haarkleur die uitgewassen kan worden proberen. Zoals een zwarte toningkleur of zwarte spoelkleur waarmee je de zwarte haren tussen kleurbehandelingen door kunt opfrissen. Met een toning kleur of spoelkleur krijg je een zwarte haarkleur die uitgewassen kan worden. Het beschadigt het haar lang niet zoveel als het kleuren bij de kapper doet met permanente behandelingen. Een zwarte haarverf die uitgewassen kan worden geeft het haar glans en voegt pigment toe tussen de behandelingen door.

Onze tips voor het uitspoelen van kleuren voor zwart haar: L'Oréal Magic Retouch Spray 1 BlackColor WOW Root Cover Up BlackMaria Nila Colour Refresh 2.00 Black.

__________________________________________________

FAQ


Kun je zwart haar lichter verven?

Als uitgangspunt kan een permanente haarkleuring het haar 3 tonen donkerder maken, maar slechts 2 tonen lichter maken. Houd er rekening mee dat bij het oplichten de kleur de neiging heeft om warme pigmenten aan te trekken, die het haar een gelige/oranje tint kunnen geven. Het kan een goed idee zijn om een zwarte haarkleur te kiezen met een koele reflex om te voorkomen dat het haar roodachtig of gelig wordt.


Hoe kun je zwarte haarverf verwijderen?

Wanneer de haarkleur moet worden verwijderd, moet u een haarkleurverwijderaar kiezen, die geschikt is voor het verwijderen van een opbouw van haarkleur of als de kleur die u wilt verwijderen erg donker is. Je kapper kan je ook helpen om de haarkleur er weer uit te trekken.

Het is echt waar!