ZWANGERSCHAPSTEST

De Luxplus prijzen zijn alleen van toepassing op leden. Je wordt automatisch lid bij de eerste bestelling. De eerste maand lidmaatschap is gratis. Zie hier alle voordelen van lidmaatschap bij Luxplus.

ZWANGERSCHAPSTEST

De markt voor zwangerschapstesten is groot en iedere test werkt weer heel anders zowel qua testtijd, leestijd als de manier waarop ze gebruikt moeten worden. Het is daarom belangrijk dat je de instructies eerst zorgvuldig leest.

ZWANGERSCHAPSTEST WANNEER?

Zwangerschapstests meten de aanwezigheid van HCG - een hormoon dat tijdens de zwangerschap in de urine aanwezig is. De meeste zwangerschapstesten kunnen 4 dagen voor de verwachte menstruatie worden afgenomen. Je kunt echter alleen een 99% zeker antwoord verwachten als je de test doet op de dag dat de ongesteldheid wordt verwacht. De meeste zwangerschapstests zijn zo gemaakt dat twee streepjes betekenen dat je zwanger bent. Één van de lijntjes is een controlelijn die aangeeft dat je de test correct hebt uitgevoerd en dat de test goed werkt. De tweede lijn meet het HCG-gehalte in jouw urine. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de controlebalk aanwezig is, anders moet je nog een test doen.

ZWANGERSCHAPSTESTS - HOE HET TE DOEN

Wanneer je een zwangerschapstest doet is het optimaal als je het 's ochtends doet. Op dit moment is jouw urine het meest geconcentreerd en is het gehalte aan HCG het hoogst. Afhankelijk van de zwangerschapstest moet je de instructies echter zorgvuldig lezen. De meeste tests werken zodat je het uiteinde van de zwangerschapstest enkele seconden in de urethra houdt. Je kunt ook in een kopje plassen. Het principe is hetzelfde. Als de urine op de staaf is gezogen, wordt de dop van de zwangerschapstest weer op de staaf geplaatst. Zo voorkom je dat de bacteriën zich via de urine verspreiden. Laat de zwangerschapstest gedurende het op de verpakking aangegeven minuten staan ??voordat je het resultaat leest. Het is erg belangrijk dat je het testresultaat binnen het in de handleiding gespecificeerde tijdsinterval leest. Als je de test te lang laat liggen, is de test ongeldig. Zo kan een nep-zwangerschapstest aantonen dat je niet zwanger bent terwijl je dit wel bent. Dit gebeurt vaak als je de test te snel na de conceptie aflegt.

GOEDKOPE ZWANGERSCHAPSTESTEN

Bij Luxplus vind je goedkope zwangerschapstesten van merken als Clearblue en Pasante. Clearblue doet zowel een zwangerschapstest als een ovulatietest. Clearblue gebruikt geen strepen, maar een klein scherm dat direct schrijft of je zwanger bent of niet. Als je Clearblue gebruikt, zorg er dan voor dat het zandlopersymbool aanwezig is. Tegelijkertijd kun je een test krijgen die aangeeft hoeveel weken er sinds de bevruchting heeft plaatsgevonden.

Bestel je zwangerschapstests hier op de site zodat je snel weet of je een kleintje verwacht.

Welkom bij Luxplus