Toegevoegd als favoriet
Verwijderd als favoriet

LUXPLUS APS PRIVACYBELEID

Gegevensbescherming heeft bij Luxplus de hoogste prioriteit. Het is daarom voor ons vanzelfsprekend om uw gegevens grondig en verantwoordelijk te behandelen. In de volgende verklaring leggen we uit welke persoonlijke en gebruikersgerelateerde gegevens we van u verzamelen en voor welke doeleinden we deze gegevens opslaan en gebruiken. 
 
We hebben de volgende contactgegevens:
Luxplus ApS
BTW DK 37055964
BEDRIJFSINFORMATIE
Luxplus ApS
Teglvaerksgade 37, 1
2100 Kopenhagen
Denemarken
 
NL RETOUR ADRES EN CONTACTGEGEVENS
Luxplus ApS
Luxplus.nl - Retourafdeling
Bijsterhuizen 2104E
6604 LG Wijchen
Nederland
E-mail: [email protected]
Telefoon nr .: +31 10 700 0640

1. PERSOONSGEGEVENS

Persoonlijke gegevens zijn alle gegevens met betrekking tot een identificeerbare persoon, zoals naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en dergelijke.
Wanneer u zich registreert als klant bij Luxplus, slaan we uw naam, telefoonnummer en e-mailadres op in een elektronische klantendatabase, die alleen toegankelijk is voor personeel van Luxplus. Voordat we uw persoonlijke gegevens verzamelen, vragen we om uw uitdrukkelijke toestemming om dit te doen en ervoor te zorgen dat u precies weet welke informatie wordt opgeslagen. Wij slaan uw persoonlijke gegevens op om de goederen die u bestelt te verzenden, met u te communiceren en om te voldoen aan de bedrijfsvoorschriften, die volgens de Deense boekhoudwetgeving gedurende 5 jaar moeten worden bewaard. Om uw bestelling te voltooien, zullen sommige persoonlijke gegevens worden gedeeld met geselecteerde derde partijen. Hieronder vallen de serviceproviders die we gebruiken voor logistiek, transport en banken, aan wie we de nodige klantgegevens doorgeven voor verpakking, levering en betaling. Deze serviceproviders mogen uw persoonlijke gegevens alleen gebruiken om hun respectievelijke taken te vervullen. Elk ander gebruik van uw gegevens is ten strengste verboden.Vertrouwelijke informatie wordt niet door ons opgeslagen en is daarom nooit beschikbaar gesteld.
 
Als klant bij Luxplus heeft u het recht om uw registratie op elk gewenst moment in te trekken. U heeft ook het recht om persoonlijke informatie over u te zien die we hebben opgeslagen.Deze rechten zijn in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). Stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected]

A) KLANTACCOUNT EN AANMELDEN

Elke geregistreerde klant heeft toegang tot een persoonlijk, met een wachtwoord beveiligd klantaccount. Een e-mailadres en wachtwoord zijn vereist om in te loggen op dit klantaccount.Het wachtwoord wordt door de klant zelf gekozen als de eerste stap van het registratieproces en is niet zichtbaar of toegankelijk voor medewerkers van Luxplus of iemand anders. In het klantenaccount vindt u uw persoonlijke informatie, informatie over uw bestellingen en informatie over uw lidmaatschap. U hebt de mogelijkheid om uw persoonlijke gegevens hier te bewerken als ze onjuist zijn.

B) BESTEL BEVESTIGING EN VERVOERBEVESTIGING

Na het voltooien van een aankoop bij Luxplus wordt een automatisch e-mailbericht verzonden waarin uw bestelling wordt bevestigd en wordt onmiddellijk verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven. De orderbevestiging bestaat uit de contactgegevens (naam en adres) van de persoon aan wie de goederen worden verzonden, uw bestelnummer, betaalmethode en een overzicht van de goederen die u hebt besteld. In deze e-mail staan ??excerpten uit onze algemene voorwaarden, inclusief het annuleringsbeleid en garantie-informatie.
Nadat de goederen zijn verzonden, wordt een automatische verzendbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven. De bevestiging van verzending bevat uw bestelnummer en trackingnummer (Track & Trace nr.), Waarmee u uw pakket (en) kunt volgen.

C) SERVICEMAILS

Nadat u zich als klant bij Luxplus hebt geregistreerd, sturen wij u mogelijk een aantal e-mails over de service.
  1. We sturen een servicemail waarin we u vragen om feedback te geven om onze aanbiedingen aan onze klanten te verbeteren. Uw opmerkingen zullen in geen geval worden gedeeld met fabrikanten of anderen.
  2. Als u producten aan uw winkelmandje toevoegt terwijl u bent ingelogd op uw klantaccount zonder een aankoop te voltooien, ontvangt u een e-mail van de volgende service. Deze geautomatiseerde servicemail gebruikt en bevat alleen uw e-mailadres. Er is geen andere persoonlijke informatie in opgenomen.
  3. We sturen een servicemail wanneer we schatten dat sommige van de eerder door u gekochte producten bijna op zijn. Geen derde partijen hebben toegang tot deze gegevens.
  4. Telkens wanneer u een bestelling plaatst als Luxplus-lid, verdient u BonusCash. We sturen je voortdurend herinneringen over het aantal BonusCash dat je hebt verdient via service-e-mails. Uw BonusCash-informatie zal in geen geval met anderen worden gedeeld.
  5. Als een product bij Luxplus is uitverkocht, kunt u uw e-mailadres registreren op de bijbehorende productpagina om een ??melding te ontvangen zodra het product weer op voorraad is. We slaan alleen uw e-mailadres op voor deze service.

D) NIEUWSBRIEVEN

Als u zich aanmeldt voor de Luxplus-nieuwsbrief, slaan we uw e-mailadres op om u nieuws, speciale aanbiedingen, huidige productselecties en andere informatie te sturen. De nieuwsbrieven worden op verschillende tijdsintervallen verzonden, afhankelijk van de omstandigheden. U kunt op elk moment stoppen met het ontvangen van Luxplus-nieuwsbrieven door te klikken op de link 'Abonnement opzeggen' in de nieuwsbrief of door contact op te nemen met onze klantenservice.

E) OPMERKINGEN OVER LUXPLUS.NL

Op Luxplus.nl heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en / of opmerkingen te geven aan producten op elke productpagina. Het invullen van de naam- en adresvelden is optioneel en u kunt de commentaarfunctie anoniem gebruiken. Als u wenst dat wij uw vraag beantwoorden, vragen we u wel om de naam- en adresvelden in te vullen, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

F) OPENBAARMAKING VAN GEGEVENS AAN DERDEN

Alle verstrekte persoonlijke gegevens worden alleen door Luxplus verzameld en gebruikt als een verantwoordelijk gegevensverwerkend bedrijf. Uw persoonlijke informatie zal nooit openbaar worden gemaakt of verkocht aan derden. Dit omvat het openbaar maken van externe markten en / of voor onderzoeksdoeleinden. Alleen gegevens die nodig zijn voor het vervullen van de legitieme belangen van vervoer, aflevering en betaling worden doorgegeven aan verantwoordelijke dienstverleners. Deze serviceproviders mogen uw gegevens alleen gebruiken om hun specifieke doelen te bereiken. Elk ander gebruik is ten strengste verboden en zal in geen geval plaatsvinden.
Zie 'Services van derden' voor meer informatie.

G) KLANTENSERVICE

In het geval van het behandelen van serviceverzoeken en bestellingen, is het mogelijk dat de klantenservice de klant in specifieke gevallen vraagt om identificatie of andere persoonlijke informatie te verstrekken.
De klant kan deze informatie per e-mail naar Luxplus verzenden. Na verwerking van de zaak worden deze persoonlijke gegevens binnen 48 uur verwijderd.

2. GEBRUIKERSGEGEVENS

Gebruikersgegevens zijn gegevens die kunnen worden verzameld wanneer u een website bezoekt.
Wanneer klanten Luxplus bezoeken, registreren we hoe ze onze website bezoeken, inclusief hoe ze onze website bereiken, welke van onze sites ze bezoeken, enz. We registreren ook welke goederen klanten bij ons hebben gekocht. We doen dit om het gedrag van onze klanten te begrijpen, zodat we de functies en het assortiment van onze websites kunnen verbeteren en optimaliseren ten voordele van onze klanten.

3. COOKIES EN IP-ADRESSEN

Een cookie is een bestand dat door de website gegenereerde informatie bevat over of u een nieuwe of eerder geregistreerde klant bent, op welke producten u klikt en hoe u door onze website navigeert. Normaal gesproken bewaren we cookies voor een periode van 12 maanden. Cookies worden opgeslagen op uw pc / laptop, tablet en / of smartphone. Een cookie kan u niet als een individueel wezen registreren. Het herkent alleen uw pc / laptop, tablet en / of smartphone en toont een aangepaste versie van onze website.
U kunt de instellingen in uw browser wijzigen zodat deze u waarschuwt wanneer een website gebruik maakt van cookies. Je hebt ook de mogelijkheid om cookies allemaal tegelijk te deactiveren. Als u uw cookies wilt verwijderen, kunt u dit doen in uw browserinstellingen. Als u vragen heeft over uw cookies, kunt u een e-mail sturen naar [email protected]
Uw IP-adres is het adres van de computer die u tijdens uw bezoek gebruikt. Het IP-adres wordt geregistreerd om ervoor te zorgen dat Luxplus terug naar de computer kan traceren, mocht er sprake zijn van misbruik of illegaliteit in verband met uw bezoek.

4. DIENSTEN VAN DERDEN

We werken samen met verschillende externe providers die cookies namens ons plaatsen en gebruiksgegevens registreren. Dit omvat bijvoorbeeld hoe u op de Luxplus-website bent terechtgekomen en op welk type online adverteren u klikt. Op deze manier is het voor ons mogelijk om gebruikersgerichte online advertenties aan te bieden, aangepast aan uw individuele voorkeuren. Dit alles gebeurt anoniem; Luxplus bewaart geen persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres of e-mailadres voor dit doel. Elk gedetecteerd IP-adres is ook geanonimiseerd.

Marketing

Luxplus werkt met de volgende externe leveranciers voor analyse en marketingdoeleinden:

A) GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics is een service van Google Inc. die professionele en complexe webanalyse biedt. Lees meer over Google Analytics

B) GOOGLE ADWORDS

Google AdWords is een online advertentieservice ontwikkeld door Google Inc. die adverteerders (in dit geval Luxplus) kunnen gebruiken om specifiek te adverteren. Luxplus gebruikt Google AdWords voor retargeting. Lees meer over Google AdWords.

C) CRITEO

Criteo is een retargetingbedrijf dat gepersonaliseerde online advertenties aanbiedt aan gebruikers die eerder een bepaalde website hebben bezocht (in dit geval Luxplus). Lees meer over Criteo.

D) AANGEPASTE PUBLIEKEN VAN FACEBOOK

Facebook Custom Audiences is een Facebook-tool die gerichte reclame naar specifieke doelgroepen mogelijk maakt. Luxplus gebruikt deze Facebook-tool voor retargeting. Lees meer over Facebook Custom Audiences.

E) AWIN

Awin (voorheen Zanox) is een retargetingbedrijf dat persoonlijke online advertenties weergeeft aan bezoekers op bepaalde websites (in dit geval Luxplus). Lees meer over Awin.

F) TRUSTPILOT

Luxplus werkt samen met Trustpilot om de consumentenervaring te verbeteren. We delen uw orderbevestiging alleen met Trustpilot. Lees meer over Trustpilot.

Logistiek

Luxplus werkt met de volgende externe leveranciers voor leveringsdoeleinden:

A) COOLRUNNER

Luxplus gebruikt Coolrunner om bestellingen af ??te handelen en af ??te leveren. Resulterend delen we bezorginformatie, e-mailadres en telefoonnummer met Coolrunner. Coolrunner geeft deze informatie door aan een 4e partij, bijvoorbeeld PostNord DAO, DHL en soortgelijke logistieke bedrijven. Lees meer over Coolrunner.

B) PostNL

Luxplus gebruikt PostNL voor de afhandeling van de order. Met PostNL delen wij orderinformatie, afleverinformatie en contactinformatie. Lees meer over PostNL.

Communicatie

Daarnaast werkt Luxplus samen met de volgende externe leveranciers:

A) ZENDESK

Zendesk is het klantenserviceplatform dat we gebruiken om vragen van klanten te volgen. Bij Zendesk bewaren we uw naam, adres en eventuele correspondentie als en / of wanneer u contact opneemt met onze klantenservice via telefoon, e-mail, chat en / of facebook. Alle vormen van klantcontact worden geregistreerd via Zendesk. Lees meer over Zendesk.

B) SENDGRID

SendGrid is een e-mail omroepdienst die alle e-mails verwerkt die Luxplus naar zijn klanten stuurt. We delen e-mailadressen met SendGrid. Lees meer over SendGrid.

Betaling

Luxplus bewaart geen klantbetalingsinformatie. Dit wordt gedaan door de respectieve betalingsdienstaanbieders die worden gebruikt bij het doen van een aankoop op de website. Luxplus wisselt een ID uit met de gekozen betalingsdienstaanbieder, via welke de betaalmethode wordt geïdentificeerd. Deze betalings-ID is uniek tussen Luxplus, de betalingsdienstaanbieder en de klant en kan daarom nergens anders worden gebruikt.

Luxplus gebruikt de volgende betalingsdiensten / betalingsgateways:
Als u vragen hebt over de opslag van uw betalingsinformatie, vragen wij u om u te wenden naar de betalingsdienstaanbieder die u gebruikte tijdens het winkelen bij Luxplus. Als u wilt weten welke betalingsserviceprovider voor een specifieke bestelling is gebruikt, neemt u contact op met [email protected]

5. GEEN AANSPRAKELIJKHEID VOOR WEBSITES VAN DERDEN EN ZAKELIJKE PARTNERS

Luxplus aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het privacybeleid van derden en zakenpartners. Als u geïnteresseerd bent in het vermelde privacybeleid van derden, vragen wij u om uzelf hierop te richten.

6. GEGEVENSBESCHERMING

Luxplus neemt de bescherming van uw persoonlijke gegevens uiterst serieus. We hebben passende fysieke, technische en organisatorische maatregelen geïmplementeerd om uw gegevens te beveiligen tegen onopzettelijk verlies, ongeoorloofde toegang, gebruik, wijziging en opslag. Luxplus aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor fouten in de gegevensoverdracht of ongeoorloofde toegang van externe personen of organisaties.

7. VRAGEN EN SUGGESTIES

We zijn altijd bereikbaar als u vragen of opmerkingen hebt over onze gegevensbescherming. Neem contact op met onze klantenservice op [email protected]

8. WIJZIGING VAN HET PRIVACYBELEID

Luxplus behoudt zich het recht voor om zijn privacybeleid te allen tijde te wijzigen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.

9. OVERDRACHTEN NAAR DERDE LANDEN

In verband met de rechtmatige verwerking van uw persoonlijke gegevens, verzenden wij uw gegevens soms naar organisaties in de VS. Deze bedrijven zijn gecertificeerd onder het EU-VS Privacy Shield en zorgen ervoor dat de principes worden nageleefd. Dit mechanisme is door de Europese Commissie goedgekeurd als een adequate bescherming en middel voor het overbrengen van gegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en is daarom GDPR-compliant .

Wij zullen uw persoonlijke gegevens niet overdragen aan organisaties of personen in de VS of andere derde landen, indien deze landen worden bepaald door de Europese Commissie als niet-passend in het bieden van een adequaat niveau van gegevensbescherming onder Art. 45 van Verordening (EU) 2016/679.
Mochten we uw persoonsgegevens in de toekomst naar onbeveiligde derde landen moeten overbrengen, dan zal dit alleen gebeuren als de ontvanger in het relevante derde land het vereiste niveau van gegevensbescherming heeft bereikt om in overeenstemming te zijn met dit privacybeleid en de EU-gegevensbescherming wetgeving.

Overdrachten zullen daarom plaatsvinden op basis van een van de volgende gronden:

10. UW RECHTEN

Als u een van de volgende rechten wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via de contactgegevens die u aan het begin van het privacybeleid hebt verstrekt.
We zullen zo snel mogelijk reageren en niet later dan een maand na de datum waarop we uw verzoek hebben ontvangen, tenzij de complexiteit en omvang van het verzoek betekent dat we dit niet kunnen. In dergelijke omstandigheden zal de uiterste datum voor beantwoording worden verlengd tot 3 maanden (artikel 12 GDPR).

a) Recht op informatie

U hebt het recht geïnformeerd te worden over de verzameling en het gebruik van uw persoonlijke gegevens (via dit privacybeleid).

b) Recht op toegang

U hebt het recht om een ??kopie van de persoonlijke gegevens die we bij u bewaren, aan te vragen. Toegang kan worden beperkt op basis van bedrijfsgeheimen en / of intellectuele eigendomsrechten, of op basis van het feit dat de informatie ook betrekking heeft op andere identificeerbare personen.

c) Recht op rectificatie of verwijdering

U hebt het recht om te verzoeken dat wij onnauwkeurige of onvolledige persoonlijke gegevens corrigeren onder Art. 16 GDPR. Evenzo hebt u het recht om persoonlijke gegevens te laten wissen (het 'recht om te worden vergeten') onder Art. 17 GDPR.
 
Als we er zeker van zijn dat de persoonlijke gegevens die we bij u hebben, onjuist of onvolledig zijn, zullen we dit zo snel mogelijk verhelpen. Luxplus ApS zal niet voldoen aan verzoeken die kennelijk ongegrond of buitensporig zijn.
 
Luxplus ApS zal uw gegevens niet corrigeren of wissen indien het noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting, of wanneer dit nodig is voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van juridische claims. In dergelijke omstandigheden zal Luxplus ApS alleen de persoonlijke gegevens opslaan die Luxplus ApS wettelijk verplicht of gerechtigd is en alle andere persoonlijke gegevens zal wissen.

d) Intrekking van toestemming

U hebt het recht om uw toestemming voor de verwerking door Luxplus ApS van uw persoonlijke gegevens, geheel of gedeeltelijk, te allen tijde op te zeggen onder Art. 7 GDPR.
 
Na intrekking van de toestemming zal Luxplus ApS stoppen met het omgaan met uw persoonlijke gegevens, tenzij Luxplus ApS wettelijk verplicht is of het recht heeft om alle of delen van uw persoonlijke gegevens op te slaan. In dergelijke omstandigheden zal Luxplus ApS alleen de persoonlijke gegevens opslaan die Luxplus ApS wettelijk verplicht of gerechtigd is en alle andere persoonlijke gegevens zal wissen. Het intrekken van de toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming voordat deze werd ingetrokken.
 
Als u uw toestemming intrekt voor de verwerking van de gegevens die nodig zijn om Luxplus ApS te gebruiken, zal uw klantaccount niet langer werken, omdat we mogelijk al uw gegevens moeten verwijderen, waarvan sommige noodzakelijk zijn voor het functioneren van uw klantaccount.

e) Bezwaar

U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens door Luxplus ApS onder Art. 21 GDPR. U kunt ook bezwaar maken als u van mening bent dat uw persoonlijke gegevens in strijd zijn met de toestemming die u aan Luxplus ApS hebt gegeven of met toepasselijke wetgeving.
 
Tenzij Luxplus ApS overtuigende legitieme redenen voor de verwerking kan aantonen, zal Luxplus ApS uw persoonlijke gegevens niet langer verwerken.

f) Recht op beperking

In bepaalde omstandigheden heeft u het recht om te verzoeken om beperking van uw persoonlijke gegevens onder Art. 18 GDPR. U heeft het recht op beperking van uw persoonlijke gegevens bij Luxplus ApS onder de volgende omstandigheden:

g) Recht op gegevensportabiliteit

Omdat de verwerking van uw persoonlijke gegevens gebaseerd is op toestemming en / of contract en omdat de gegevensverwerking automatisch gebeurt, heeft u recht op gegevensportabiliteit.
 
Het recht op gegevensportabiliteit betekent dat u het recht heeft om de persoonlijke gegevens die u zelf heeft onthuld aan Luxplus ApS te ontvangen in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat. U kunt dit dan opnieuw gebruiken voor uw eigen doeleinden en de gegevens overdragen aan een andere serviceprovider. (Artikel 20 GDPR)
 

11. KLACHTEN

U heeft het recht om een ??klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het Autoriteit Persoonsgegevens kan ook algemene richtlijnen geven over privacy en sjablonen voor het indienen van klachten.

Het bureau van de Information Commissioner
Adres: Autoriteit Persoonsgegevens
Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV  Den Haag
Telefoon: 088 - 1805 250 (lokaal tarief)
Website: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Gepubliceerd op 18 mei 2018

Luxplus maakt gebruik van cookies en derde partij cookies om uw voorkeuren te onthouden en een betere bruikbaarheid te garanderen.
ACCEPTEER