Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
wallen onder de ogen verwijderen

Onze top 7 tips voor het verwijderen van wallen onder de ogen

Door Sulaima Tollesen
Heb je genoeg van die wallen onder je ogen? Lees verder voor onze 7 beste tips & tricks om dit probleem op te lossen of te verlichten.

Wallen onder je ogen - why? 

Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend schoonheidsprobleem dat zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kan treffen. Wallen onder de ogen kunnen een vermoeide en ongeconcentreerde blik geven en zijn daarom vaak een bron van frustratie voor de betrokkenen. Er zijn verschillende oorzaken van wallen onder de ogen en het is belangrijk om deze te begrijpen om het probleem effectief aan te pakken. 

Oorzaken van wallen onder de ogen 

Hier volgen enkele van de meest voorkomende oorzaken van wallen. 

Slaaptekort en vocht vasthouden

Een van de belangrijkste oorzaken van wallen onder de ogen is het vasthouden van vocht, ook wel vochtretentie genoemd. Wanneer het lichaam te veel vocht vasthoudt, kan dit leiden tot wallen rond de ogen. Het vasthouden van vocht kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder slechte voeding, overmatige zoutinname, uitdroging en zelfs hormonale veranderingen. Slaaptekort kan ook een rol spelen bij het vasthouden van vocht en leiden tot meer uitgesproken wallen onder de ogen. Daarom is het belangrijk om voldoende te slapen en gezond te eten met een matige zoutinname om de kans op vochtretentie te minimaliseren.  

Leeftijd 

Leeftijd speelt ook een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen onder de ogen. Met de leeftijd begint de structuur van de huid steeds meer te veranderen en kan het weefsel rond de ogen zwakker en losser worden. Hierdoor kan het vetweefsel dat normaal rond de ogen zit naar beneden zakken en zichtbare wallen vormen. Tegelijkertijd kan de huid rond de ogen ook diens elasticiteit verliezen, waardoor er sneller wallen vormen. Bovendien kan met het ouder worden de dunnere huid de bloedvaten zichtbaarder maken, wat kan leiden tot donkere kringen onder de ogen en een vermoeide look. 

Genetische aanleg   

Je kunt ook genetisch aanleg hebben voor wallen onder je ogen. Als je ouders of grootouders de neiging hebben om wallen onder de ogen te ontwikkelen, loop jij misschien ook een hoger risico op wallen onder de ogen. Genetica speelt een rol in de structuur van je huid en onderliggend vetweefsel en dit kan een bepalende factor zijn bij de vraag of jij ook wallen zal krijgen naarmate je ouder wordt.   

Leefstijl

Levensstijlfactoren kunnen ook bijdragen aan de vorming van wallen onder de ogen. Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de huid en bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering, waaronder de vorming van wallen. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen ook het collageen en elastine van de huid beschadigen, waardoor wallen onder de ogen kunnen verergeren. 

Allergieën en oogirritatie 

Tot slot kunnen allergieën en oogirritaties een oorzaak zijn van wallen onder de ogen. Allergische reacties kunnen leiden tot zwelling van het weefsel rond de ogen, waardoor de wallen meer uitgesproken kunnen worden. Overbelasting van de ogen, zoals langdurig naar een beeldscherm kijken of lezen in slechte lichtomstandigheden, kan ook oogirritatie en zwelling veroorzaken. 
7 tips om van wallen onder de ogen af te komen  

We hebben nu de meest voorkomende oorzaken van wallen onder de ogen geïdentificeerd. Nu komen we bij datgene waarvoor je dit artikel in werkelijkheid bent gaan lezen: wat je kunt doen om van die ongewenste wallen af te komen. Hier zijn onze top 7 tips. 

1) Blijf gehydrateerd! ! 

Het is geen nieuw feit dat een gebrek aan hydratatie gevolgen heeft voor je huid. Voldoende water drinken is belangrijk om een gezonde vochtbalans in het lichaam te behouden. Als het lichaam goed gehydrateerd is, is de kans op vochtretentie kleiner. Het wordt aanbevolen om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Een tekort aan vocht kan onder andere uitdroging, verlies van elasticiteit en wallen onder de ogen veroorzaken. 

2) Gebruik oogcrème 

Er zijn veel verschillende soorten oogcrèmes die geschikt zijn om wallen onder de ogen te verminderen. Als je een oogcrème kiest, ga dan op zoek naar een crème met actieve antiverouderingsingrediënten die de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren, zoals retinol of peptiden. Dit helpt de elasticiteit van de huid te verhogen, waardoor verslapte huid onder de ogen en dus zichtbare wallen worden verminderd. Deze ingrediënten voorkomen tevens rimpelvorming.   

Je kunt ook kiezen voor een oogcrème met cafeïne. Oogcrèmes met cafeïne kunnen nuttig zijn om wallen onder de ogen tijdelijk te verminderen. Cafeïne helpt om bloedvaten te vernauwen en vochtophopingen af te voeren. Kies een oogcrème die ook antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten bevat om een gezonde huid te bevorderen en irritatie te verminderen.  

Sommige oogcrèmes hebben een onmiddellijk en tijdelijk effect, terwijl andere pas na verloop van tijd werken. Die eerste zijn geweldig als je naar een feestje gaat en hier en nu wallen wilt minimaliseren, terwijl de laatste goed zijn om te integreren in je dagelijkse huidverzorgingsroutine zodat je huid na verloop van tijd steviger wordt. 

Pssst! De Instant FIRMx Eye cream van Peter Thomas Roth is een voorbeeld van de tijdelijke en snelwerkende oogcrème voor wallen onder de ogen. Heb je de viral video al gezien van deze dame die laat zien hoe snel en goed het werkt? Zo niet, bekijk het dan hieronder👇


3) Wallen verminderen met een ijsroller of gua sha 

IJsrollers en gua sha zijn twee populaire tools om wallen onder de ogen te verminderen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. IJsrollers gebruiken de koude temperatuur om wallen te verminderen door de bloedvaten te vernauwen en het vasthouden van vocht te minimaliseren. Door zachtjes met het koude oppervlak onder de ogen te rollen, kun je de bloedsomloop stimuleren en tekenen van vermoeidheid verlichten. Ook gua sha, een traditionele Chinese schoonheidsbehandeling, kan worden gebruikt om het gebied rond de ogen te masseren en te stimuleren, wat helpt om vocht vast te houden en de lymfedrainage te verbeteren. Deze natuurlijke methoden zijn eenvoudig, effectief en bieden een kalmerende en verfrissende behandeling voor de oogcontouren. 

4) Geef je huid extra verzorging met zogenaamde eye patches

Eye patches zijn geweldig voor het verwijderen van wallen onder de ogen omdat ze actieve ingrediënten bevatten die wallen kunnen verminderen en de huid strakker kunnen maken. Deze ingrediënten, zoals cafeïne en hyaluronzuur, helpen de bloedsomloop te stimuleren, waardoor er minder vocht wordt vastgehouden. Tegelijkertijd voegen ze ook vocht toe aan het gebied rond de ogen, waardoor de huid er frisser en jeugdiger uitziet. Het gebruik van eye patches is handig en gemakkelijk en ze geven direct effect, waardoor het een populair item is om wallen onder de ogen te bestrijden.  

5) Slaap 

Het is belangrijk dat je voldoende slaapt (en dit is natuurlijk niet alleen in verband met wallen onder je ogen, maar voor je algehele gezondheid). Maar eigenlijk is slaaptekort een van de belangrijkste oorzaken van wallen onder je ogen. Voldoende slaap elke nacht (meestal zo'n 7-9 uur voor volwassenen) is essentieel om het lichaam de kans te geven te regenereren en vochtophoping rond de ogen te verminderen. Probeer een regelmatig slaapschema aan te houden en zorg voor een comfortabele nachtrust om een goede slaapkwaliteit te garanderen. Daarnaast kun je de positie van je hoofd tijdens je slaap verhogen, bijvoorbeeld met een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam. Dit kan het vasthouden van vocht verminderen en vochtophoping rond de ogen voorkomen.  

6) Doe elke dag iets van lichaamsbeweging 

Dit is geen snelle oplossing, maar net als slapen is lichaamsbeweging belangrijk voor het algehele welzijn van je lichaam. Lichaamsbeweging heeft zoveel voordelen voor het lichaam, en het komt ook ten goede qua wallen onder de ogen. Lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie in het hele lichaam, zelf rond de ogen. Dit helpt wallen te verminderen en bevordert de lymfedrainage, waardoor minder vocht wordt vastgehouden en wallen onder de ogen zichtbaar verminderen. Daarnaast kan regelmatige lichaamsbeweging helpen om stress en slaapproblemen te verminderen, twee factoren die wallen onder de ogen kunnen verergeren. Een actieve levensstijl kan dus een positief effect hebben op de oogcontouren voor een frisser en jeugdiger uiterlijk.  

7) Beperk je zout- en alcoholinname

Als je wallen onder je ogen wilt voorkomen, is het belangrijk om je zout- en alcoholinname te beperken. Een hoge zoutinname kan leiden tot het vasthouden van vocht in het lichaam, ook rond de ogen, wat leidt tot zichtbare wallen. Alcohol is een diureticum, wat kan leiden tot uitdroging en huidverslapping, met ook weer meer zichtbare wallen als gevolg. Het verminderen van de zoutinname en het matigen van de alcoholconsumptie kan helpen om een gezonde vochtbalans in het lichaam te behouden en het risico op wallen onder de ogen te verminderen. Tegelijkertijd kan een gezond dieet met matig zout en alcohol ook positieve effecten hebben op de huid en een algeheel fris en jeugdig uiterlijk bevorderen.  

Bekijk hieronder onze geselecteerde producten in verband met wallen onder de ogen 👇

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer