Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alles wat je moet weten over Niacinamide

Alles wat je moet weten over Niacinamide

Door Merna Al Murady | Farmacoloog
Niacinamide is een multitasker die talloze huidproblemen oplost! Van onzuiverheden, tot een gebrek aan glans - Niacinamide lost het op!

Niacinamide is een uniek huidverzorgingsingrediënt en een krachtig wapen tegen allerlei huidproblemen. Het is een ingrediënt dat inmiddels net zo populair is als retinol, hyaluronzuur en salicylzuur. Als het op huidverzorging aankomt, is niacinamide een wondermiddel en een ware multitasker in crèmes, maskers en serums van alle merken. Het middel werkt in op je huid en ondersteunt het op zoveel manieren dat je het niet kunt missen! Lees hier alles wat je moet weten over niacinamide.

Voordelen

 • Krachtige antioxidant
 • Kalmeert en hydrateert
 • Beschermt de huid
 • Behandelt hyperpigmentatie
 • Bestrijdt acne door talg te verminderen
 • Bestrijdt tekenen van veroudering
 • Bestrijdt een droge huid
 • Verzacht huidirritatie en vermindert roodheid
 • Verheldert en egaliseert de huidskleur
 • Verhoogt de elasticiteit van de huid
 • Wat is niacinamide?

  Niacinamide is een mooi woord voor vitamine B3. Niacinamide (B3) is een actief ingrediënt en een belangrijke voedingsstof die samen met zeven andere B-vitaminen een centrale rol speelt in al onze biologische processen in het lichaam. Vitamine B3 komt voor in eiwitrijk voedsel, waaronder vis, gevogelte, vlees, peulvruchten, noten en zaden. De niacinamide in huidverzorgingsproducten wordt vaak synthetisch gemaakt in het laboratorium.

  Niacinamide verbetert de gezondheid van de huid

  Je lichaam en huid hebben een bepaalde hoeveelheid vitamine B3 nodig. Als je gevarieerd eet, zal je waarschijnlijk wel aan die hoeveelheid komen. Maar als je meer aandacht wilt geven aan specifieke huidproblemen dan kan je volgens verschillende onderzoeken je huid een handje helpen door niacinamide direct aan te brengen op de huid. Dit is waarom niacinamide zo populair is geworden als huidverzorgingsingrediënt en je het in bijna alle gezichtscrèmes, gezichtsmaskers, serums en make-up tegenkomt

  Hoe werkt niacinamide?

  Leuk, maar hoe werkt niacinamide eigenlijk? De belangrijkste functie van niacinamide is dat het ervoor zorgt dat ons DNA stabiel is en niet "breekt". In het huidverzorgingsuniversum is niacinamide ook essentieel voor de algehele gezondheid van de huid.

  Over het algemeen kan niacinamide helpen bij het opbouwen van eiwitten in de huid en het vasthouden van vocht om beschadiging en uitdroging te voorkomen. Niacinamide beschermt en versterkt de buitenste huidbarrière, vermindert roodheid en huidirritatie en kalmeert de huid. De elasticiteit van de huid wordt verhoogd, de huidtextuur wordt verhelderd en fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Bovendien heeft niacinamide het bijkomend effect dat het de olieproductie in de huid in balans brengt, zodat je talgklieren niet overmatig produceren. Kortom, bij goed gebruik van niacinamide kan je een gladdere, egalere en meer gehydrateerde huid verwachten.

  De hoeveelheid niacinamide is van belang

  Je kunt absoluut niet zeggen dat omdat een ingrediënt goed is, er twee keer zoveel gebruikt moet worden. Als het gaat om niacinamide in huidverzorging, is 2-10% meer dan genoeg om het werk te doen. Er moet minimaal 2% niacinamide in een huidverzorgingsproduct zitten voordat het werkt. Als je hyperpigmentatie en een door de zon beschadigde huid wilt aanpakken, moet de concentratie 5% zijn.

  Velegnet til…

  Dosering

  Je kunt niacinamide zowel 's ochtends als 's avonds in meer dan één product gebruiken, omdat het zeer goed door de huid wordt verdragen. Als je liever je huid het werk voor je laat doen, kun je 's avonds voor het slapen gaan niacinamide serum of niacinamide crème gebruiken.

  Laat je niacinamide serum of crème nog beter presteren door het te combineren met andere actieve ingrediënten in je huidverzorgingsroutine, zoals vitamine C, hyaluronzuur, retinol en salicylzuur.

  Hoe lang duurt het voordat je het resultaat ziet?

  8-12 weken.

  Goed om te weten

  Als je een zeer gevoelige en tere huid hebt, kun je het beste je niacinamide-serums, -crèmes of -maskers in lage concentraties gebruiken. Als je dagelijks niacinamide gebruikt, is het belangrijk dat je het hele jaar door zonbescherming gebruikt, zodat je de huid beschermt tegen hyperpigmentatie.

  Gebruik van niacinamide in huidverzorging

  Niacinamide is een allround verzorging en in combinatie met andere actieve ingrediënten zorgt niacinamide voor goede resultaten. Een niacinamide-product met hyaluronzuur kan bijvoorbeeld een extra hulpje zijn zodat het beter werkt op een droge huid, terwijl niacinamide en salicylzuur goed werken bij een vette huid.

  Kies bij het gebruik van niacinamide in je huidverzorgingsroutine een concentratie die past bij jouw huidtype. Voor de beste resultaten met niacinamide in huidverzorging, moet het ingrediënt worden gecombineerd met andere goede ingrediënten. Niacinamide in huidverzorging werkt een beetje als een externe beschermende verdediging. Tegelijkertijd onderhoudt niacinamide in de huidverzorging continu de huidcellen en de huid.

  Niacinamide-serum

  Je hebt vast weleens gehoord van niacinamide-serum. Een serum is vaak een relatief geconcentreerd product, wat dus ook een effectieve werking heeft. Aangezien niacinamide een in water oplosbare vitamine is, wordt het het meest effectief door de huid opgenomen als niacinamide-serum. Hier kun je dus echt profiteren van het veelzijdige ingrediënt, omdat het de kans krijgt om in de diepere huidlagen te werken.

  Niacinamide in crème

  Niacinamide werkt met het natuurlijke vocht van de huid. Niacinamide-crème vermindert grove poriën, egaliseert de teint, verstevigt de huid, verzacht fijne lijntjes en rimpels, verstevigt het huidoppervlak en bestrijdt een doffe, vermoeide en grauwe huid.

  Alleen al deze bovenstaande voordelen zouden genoeg reden moeten zijn om op zoek te laten gaan naar een niacinamidecrème! Als je last hebt van een droge en doffe huid dan kan je wel eens verrast worden door een niacinamide-crème. Zoek naar een niacinamide-crème die ook hyaluronzuur bevat - de perfecte match in een bodylotion om de huid gehydrateerd en beschermd te houden!

  Het is echt waar!

  Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

  Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

  Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

  De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer