Alleen voor leden:
 • Bespaar op alles
 • Altijd gratis verzending
 • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alles wat je moet weten over Hyaluronzuur

Alles wat je moet weten over Hyaluronzuur

Door Merna Al Murady | Farmacoloog
We nemen de hydratatiekampioen onder de loep: hyaluronzuur. Hyaluronzuur is het middel voor een gezonde en veerkrachtige huid - Lees snel verder!

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de twee beroemde zuren die de huidverzorgingswereld in rap tempo hebben veroverd, namelijk hyaluronzuur en salicylzuur. Dit zijn ingrediënten die in de schoonheidsverzorging moeilijk te vermijden zijn.

Hyaluronzuur is een ingrediënt waar veel mensen dol op zijn dankzij de vele geweldige hydraterende eigenschappen. In huidverzorging wordt hyaluronzuur opgenomen in een breed scala aan producten in de strijd tegen anti-aging, grijze en vermoeide huid. Lees hier verder en leer meer over hyaluronzuur!

Voordelen

 • Draagt bij aan een gezondere en mooiere huid
 • Helpt je huid vocht op te nemen
 • Versterkt de huid na beschadiging door de zon
 • Verhoogt de opname van vocht in de huid
 • Verhoogt de collageenproductie van de huid
 • Wat is hyaluronzuur?

  Ondanks de naam hyaluronzuur is het eigenlijk geen zuur, maar een suikermolecuul dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt. In ons lichaam bindt hyaluronzuur zich met water en ontstaat er een geleiachtige substantie. Deze stof werkt als een hydraterend glijmiddel en zorgt voor een dempend effect tussen de vezels van de huid, het collageen en elastine, maar ook in onze pezen, spieren en longen.

  Hyaluronzuur in de huid draagt ​​bij aan volume en stevigheid. Hyaluronzuur heeft het vermogen om vocht uit de omgeving in de huid op te nemen en vervolgens te helpen zorgen voor langdurige hydratatie. Hoewel het lichaam zelf hyaluronzuur aanmaakt, neemt de aanmaak helaas af met het ouder worden. Wanneer de huid hyaluronzuur mist, verliest de huid haar elasticiteit en droogt ze uit, waardoor rimpels zichtbaarder worden.

  Ter vervanging van de lichaamseigen aanmaak zijn er tegenwoordig veel huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen die het fantastische hyaluronzuur bevatten. Hyaluronzuur wordt ook in sommige voedingsmiddelen aangetroffen, bijvoorbeeld in dierlijke producten zoals lever of vlees, maar ook in citrusvruchten, aardappelen en bananen.

  Hoe werkt hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur wordt "de heilige graal" van huidverzorging genoemd. Hyaluronzuur is vooral bekend als de hydratatiekampioen en een echte miracleworker in de strijd tegen veroudering.

  Hyaluronzuur werkt door het vocht in de huid te binden. Hyaluronzuur kan zelfs 1000 keer zijn eigen gewicht aan water binden! ZO kan je huid haar elasticiteit, vochtbalans en volheid terugkrijgen en weer levendig stralen. Hyaluronzuur houdt ook de gewrichten "gesmeerd" en de ogen vochtig. Oudere mensen begrijpen maar al te goed hoe vervelend droge ogen en stijve gewrichten kunnen zijn. Hyaluronzuur in crèmes, serums, make-up of supplementen kan dit voorkomen en weer opbouwen.

  Hyaluronzuur draagt ​​ook bij aan het stimuleren van de collageenproductie in de huid, waarvan het ontbreken ervan ook een boosdoener is bij het verschijnen van rimpels. Zowel onze hyaluron- als collageenniveaus in het lichaam nemen af ​​naarmate we ouder worden. Wanneer onze huid last heeft van een gebrek aan hyaluronzuur, komt dat tot uiting in de vorm van rimpels, een droge en losse huidstructuur en een gebrek aan glans.

  Door hyaluronzuur op te nemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, kun je gemakkelijk rimpels en fijne lijntjes voorkomen en snel de jaloersmakende glans bereiken waar je altijd al van hebt gedroomd.

  Geschikt voor…

  Dosering

  Je kunt je hyaluronzuurserum, -crème of -lotion zowel 's ochtends als 's avonds gebruiken voordat je je gezichtscrèmes aanbrengt om je huid maximaal te hydrateren. Experimenteer met wat voor jou het beste werkt, zelfs als het alleen ochtend of avond is - of beide. Geen twee gezichten zijn hetzelfde en er is ook geen universeel recept voor de perfecte huidverzorgingsroutine.

  Als hyaluronzuur verkeerd wordt gebruikt, kan het het tegenovergestelde effect hebben dan verwacht. Hyaluronzuur kan de huid uitdrogen als het product niet genoeg vocht in de omgeving heeft. In een omgeving met droge lucht of een gebrek aan vocht in de huidverzorging zal hyaluronzuur het vocht "van binnenuit" opzoeken en dit kan uitdroging van je huid veroorzaken. Als je een hyaluronzuur serum, booster of masker gebruikt, eindig dan altijd met een dag- of nachtcrème om het vocht vast te houden.


  Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

  Direct.


  Goed om te weten

  Hyaluronzuur kan gebruikt worden in combinatie met andere producten in je huidverzorgingsroutine zoals vitamine C, retinol en peeling. Hyaluronzuur en glycolzuur mogen alleen niet worden gecombineerd, omdat deze combinatie de werking van hyaluronzuur aantast.

  Gebruik van hyaluronzuur in huidverzorging

  Hyaluronzuur wordt in steeds meer huidverzorgings- en make-upproducten gebruikt. Dit komt door het vermogen van hyaluronzuur om vocht in de huid te binden - en dat het op alle huidtypes kan worden gebruikt. Als je een gezonde en veerkrachtige huid wilt ondersteunen, kun je hyaluronzuurserums, hyaluronzuurcrèmes of voedingssupplementen met toegevoegd hyaluronzuur gebruiken, die van binnenuit werken.

  Hyaluronzuur serum

  Hyaluronzuur is van zichzelf niet hydraterend, maar eerder vochtbindend. Daarom past hyaluronzuur eigenlijk beter in een serum dan in een crème. Een serum wordt vóór andere huidverzorgingsproducten aangebracht en kan zo de voorwaarden van de huid voor het ontvangen van de volgende verzorging bevorderen. Een hyaluronzuurserum is vooral goed als je huid erg droog en trekkerig is en last heeft van roodheid en irritaties. Wat een serum met hyaluronzuur anders maakt, is het gehalte en de hoeveelheid vocht. De dosis is hoger dan bijvoorbeeld een hyaluronzuurcrème bevat. Daarom is hyaluronzuurserum goed voor bovengenoemd huidtype.

  Hyaluronzuur in crème

  Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor een duur hyaluronzuurserum, dan kun je het beste gebruik maken van een hyaluronzuurcrème. Hyaluronzuurcrème is populair, of je nu op zoek bent naar een dagcrème of een nachtcrème. Het gebruik van dag- en nachtcrèmes met hyaluronzuur kan verschillende voordelen hebben.Een nachtcrème en dagcrème zijn op zichzelf goede producten om in je dagelijkse routine op te nemen als het gaat om huidverzorging. Daarnaast is hyaluronzuur een krachtig anti-aging ingrediënt. Hyaluronzuur in huidverzorging zorgt voor een jongere en frissere huid. Wanneer je een hyaluronzuurcrème gebruikt, help je de huid met een mooier, gelijkmatiger en gezonder huidoppervlak te krijgen.

  Dagcrème

  Wanneer je een dagcrème met hyaluronzuur gebruikt, zorg je ervoor dat je huid voldoende vocht krijgt. Gedurende de dag wordt je huid blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen, weer en wind. Met name je gezicht heeft gedurende de dag dus extra hydratatie nodig om "de barre omgeving" te weerstaan.

  Nachtcrème

  Bovenstaande geldt ook wanneer je kiest voor een nachtcrème met hyaluronzuur. De huidverzorgingsroutine 's avonds is een uiterst belangrijke stap op weg naar een gezonde en mooie huid. Het is 's nachts dat je huid zichzelf regenereert en opnieuw opbouwt - en daarom moet je haar op dat moment een handje helpen! Geef je huid een goede verzorging in de vorm van vocht en vitamines in je nachtcrème met hyaluronzuur.

  Gezichtsmaskers met hyaluronzuur

  Gezichtsmaskers met hyaluronzuur bieden tal van voordelen voor de huid, vooral voor mensen met een droge of vochtarme huid. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en helpt om vocht in de huid vast te houden, waardoor deze stevig en gehydrateerd blijft. Bij topicale toepassing in een gezichtsmasker dringt hyaluronzuur de huid binnen, waardoor deze zacht, glad en mooi wordt. Hyaluronzuur hydrateert de huid diep, maakt fijne lijntjes en rimpels glad, verbetert de elasticiteit van de huid en verlicht irritatie.

  Gezichtsmaskers mogen niet dagelijks worden gebruikt, maar zijn bedoeld als aanvulling op elke huidverzorgingsroutine gedurende de week. Het is belangrijk om een product van hoge kwaliteit te kiezen en de gebruiksaanwijzing te volgen om een maximaal effect te garanderen.

  Make-up met hyaluronzuur

  Als je last hebt van een zeer droge en doffe huid, kun je met voordeel kiezen voor make-up met hyaluronzuur. Door een make-upproduct met toegevoegd hyaluronzuur te kiezen, geef je de huid de beste omstandigheden om gezond, verzorgd en gehydrateerd te blijven.

  Het is echt waar!