Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Rode haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Rode haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Door Camilla Svensson
Wie droomt er niet van prachtig rood haar? Lees verder en leer alles wat je moet weten voor een prachtige rode haarkleur waarmee je iedereen inpakt!

Een rode haarkleur is echt van een heel andere klasse. Rode haarkleuren zijn gewoon super mooi, uniek en sexy! Of het nu gaat om een intense brievenbusrode haarkleur, een donkerrode haarkleur of een lichtere tint rood, het maakt niet uit. Een rode haarkleur helpt echt om je persoonlijkheid te benadrukken en rood is op dit moment de hotste haarkleur van het seizoen! Lees snel verder, dan delen we onze tips en trucs voor de verzorging en het onderhoud van de mooie rode lokken.

Creëer een unieke look met een rode haarkleur

De zwoelste kleur van allemaal is natuurlijk rood! Dit geldt voor zowel nagellak, lippenstift als haarkleur - maar liefst niet in dezelfde mate! Rood is een mooie kleur die in veel verschillende tinten en tinten verkrijgbaar is. Als je ooit met het idee hebt gespeeld om je haar rood te verven, dan is het nu zeker zover om het ook echt te doen. Sterker nog, een rode haarkleur is niet alleen populair, het is ook uiterst zeldzaam. Slechts 1-2% van de wereldbevolking kan zichzelf van nature echte roodharigen noemen. Toch zien we tegenwoordig overal rode haarverf. En als je droomt van mooie rode manen, dan begrijpen we je!

Vind de rode haarkleur die bij je huid past

Rood is zo'n veelzijdige kleur en iedereen kan een rode haarkleur vinden die perfect bij hen past. Om de beste rode kleur voor je haar te vinden, moet je rekening houden met je ondertoon:

Warme ondertoon → Je aderen lijken groenig

Elke rode haarkleur past bij mensen van wie de huid een warme ondertoon heeft. Je kunt gaan voor een warme rode haarkleur zoals donkerrood. Het ziet er echt betoverend uit en geeft je gezicht een geweldige glow. Hetzelfde geldt voor een felrode haarkleur en de trendy koperkleurige haarkleur, waarvan velen voorspellen dat het "het nieuwe rood" is. Lees hier meer over koperen haarkleuring.

Koude ondertoon → Je bloedvaten zien er blauwachtig uit

Een rode haarkleur kan ook een koele kleur zijn, hoewel de meeste mensen aannemen dat de kleur rood een "zeer warme kleur" is. Verschillende rode haarkleuren kunnen sporen van paarse of blauwe tinten bevatten. Als je een koude ondertoon hebt, kun je gemakkelijk een rode haarkleur krijgen. Hier zullen de meeste ingetogen blauwachtige tonen in je huid bijzonder goed samengaan met een rode haarkleur. Met een rode haarkleur gaat je huid stralen in plaats van er grauw en verdrietig uit te zien.

Durf jij je te onderscheiden van de massa met een rode haarkleur?

Rijk, flitsend en excentriek rood haar trekt maximale aandacht naar de drager. Rood is een sterke kleur. Het is absoluut opmerkzaam. De kleur rood wordt geassocieerd met energie, woede, verlangen en wilskracht! Daarom is het kiezen van felrood haar ook een enorm statement en een moedige keuze. En niet iedereen durft hun haar op deze manier te transformeren, maar de dappersten zullen tevreden zijn met het resultaat.

Gelukkig komt rode haarkleur, net als veel andere haarkleuren, ook in talloze tinten voor. Vurig rood, oranjerood, honing, amber, koper, zonnig - en nog veel, veel meer. De vele tinten rood geven je de mogelijkheid om een ingetogen look te creëren, maar ook een intense "bang" look. De rode haarkleur is overal in terug te vinden, van lichte zalm tot aardbei en vlammend rode haarkleur, die een intense gloed heeft. En dan is er nog het klassieke brievenbusrood, dat persoonlijkheid en lef uitstraalt. Hoewel de rode haarkleuren in verzadiging kunnen variëren, hebben ze na het verven ook een zekere mate van verzorging nodig. We zullen daar later op ingaan.

Onze tips voor rode haarkleuring voor thuis: Garnier Color Sensation 6.60 Intense Ruby RedL'Oréal Préférence Vivid Colours 8.624 Bright Red.

Een donkerrode haarkleur is IN

Als je de "expensive brunette" look charmant vindt, dan zul je dol zijn op een donkerrode haarkleur! De donkerrode haarkleur wordt ook wel bordeaux genoemd - en de rode kleur kan echt iets doen! Donkerrode haarkleur is diep, aantrekkelijk en echt veelzijdig. De kleur is geschikt voor zelfverzekerde mensen van alle leeftijden. Een donkerrode haarkleur is een mengsel van donkerrood en violet. Deze haarkleur is echt uniek en scherp - en met zijn paarse ondertonen is de donkerrode haarkleur een mooi alternatief voor een meer "natuurlijke" tint rode haarkleur.

Onze tips voor donkerrood haar: L'Oréal Casting Creme Gloss 360 Black CherrySchwarzkopf Poly Color 71 MahoganyWella Professionals Color Fresh Mask Rose Blaze.

Voordat je je haar rood verft...

Als je een tijdelijke rode haarkleur wilt hebben, moet je je ervan bewust zijn dat bij een semi-permanente rode haarkleur de haarkleur meer "gefixeerd" kan zijn bij licht haar dan bij haar in donkere tinten.

Hoe zorg je voor je rode haarkleur

Rode tonen vervagen het snelst. Daarom is gekleurd rood haar ook het moeilijkst te onderhouden. Een goede plek om te beginnen met het behouden van de rode haarkleur is al bij het wassen van het haar. Ga voor een milde conditioner en shampoo voor gekleurd haar. Deze producten zijn speciaal ontworpen om de nieuwe rode kleur te behouden, en de producten kunnen ervoor zorgen dat de kleur net zo veel langer meegaat. Haarproducten met sulfaten laten je mooie rode haarkleur nog sneller vervagen, dus ga voor sulfaatvrije conditioners en shampoos.

Hoe je je rode haarkleur kunt opfrissen

Als de rode haarkleur al vervaagd is, kan het een goed idee zijn om een rode spoelkleur of toningkleur te gebruiken om de kleur tussen kleurbehandelingen op te frissen. Het beschadigt het haar lang niet zoveel als salonbezoeken met permanente behandelingen.

Onze tips voor uitspoelkleuren voor rood haar: Color WOW Root Cover Up Red of Milkshake Colour Whipped Cream Light Red.

Ga van bruin haar naar rood haar

Rode lokken krijgen is niet eenvoudig als je al donkerharig bent. Je kunt bijvoorbeeld rode haarverf niet direct op zwart haar gebruiken - hier zal niet veel gebeuren. Als je van donker haar naar rood haar wilt gaan, moet je het haar bleken voordat je rode haarverf aanbrengt.

__________________________________________________

FAQ

Wat betekent de kleur donkerrood?

De donkerrode kleur wordt meestal geassocieerd met woede, woede en kwaad - maar ook energie, wilskracht, leiderschap, moed en verlangen. De donkerrode kleur is dan ook al een statement op zich!


Hoe maak je donkerrood?

Rood is een basiskleur, dus je kunt er niet mee mixen. Je kunt echter altijd verschillende tinten en tinten rood creëren.


Hoe verf je je haar rood?

Als je zwart of heel donker haar hebt, gebeurt er niet veel als je er een rode haarkleur bovenop gooit. Mogelijk moet je je haar bleken voordat je je rode kleur aanbrengt.


Hoe heet donkerrood?

Donkerrood is een kleur die meestal bordeaux wordt genoemd. Bordeaux is de kleur met een roodviolette tint en lijkt zoals de naam doet vermoeden het meest op een goede rode wijn.

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer