Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Bruine haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Bruine haarkleur - gids voor de perfecte haarkleur

Door Camilla Svensson
Pure chocolade, karamel of mahonie? Als je overweegt brunette te worden, lees dan snel verder, voor al onze tips en trucs voor een bruine haarkleur.

Een bruine haarkleur is gewoon super veelzijdig en klassiek! Of het nu gaat om lichtbruin haar, een koele bruine haarkleur of een warme chocoladebruine haarkleur, het maakt niet uit, feit is dat de bruine haarkleur de meeste mensen goed staat! Een bruine haarkleur is flatterend voor zowel koelere als warmere huidtinten, dus je kunt je haar gemakkelijk thuis verven zonder de fout in te gaan. Het enige waar je op moet letten is dat je een bruine tint kiest die het beste bij je huidskleur past - en dat is eigenlijk vrij eenvoudig te vinden. Lees mee en laat je inspireren door andere mooie brunettes!

Vind de bruine haarkleur die bij je past

Er zijn ongelooflijk veel verschillende tinten bruine haarkleuren op de markt! Als je een brunette wilt worden, moet je je ervan bewust zijn dat er onbeperkte mogelijkheden zijn! Lichtbruin haar, medium of donkerbruin haar, de keuze is aan jou - en je kunt je haarkleur eenvoudig en gemakkelijk thuis veranderen. Ga je voor een natuurlijk kleurresultaat, dan kies je best een kleurtint die maximaal twee tonen donkerder of twee tonen lichter is dan de haarkleur die je van nature hebt meegekregen. Omgekeerd, als het je niet uitmaakt of je haarkleur er natuurlijk uitziet of niet, dan zijn er geen grenzen aan welke bruine haarkleur je zou moeten kiezen. Eindelijk vrij!

Complimenteer je bruine haarkleur met je huidskleur

Of je nu op zoek bent naar een koele bruine haarkleur, een lichtbruine haarkleur of een warme bruine haarkleur, bij Luxplus vind je zeker weten de perfecte haarkleur! Maar hoe bepaal je eigenlijk welke bruine haarkleur je kiest? De ondertoon van je huid speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste haarkleur.

Warme ondertoon → Je aderen lijken groenig

Als je warme ondertonen in je huid hebt, kun je eigenlijk jongleren tussen zowel warme als koele bruine haarkleuren. Een koude bruine haarkleur geeft een strakke look, terwijl een warme bruine haarkleur met rode pigmenten, oranje of ondertonen van koper, karamel en honingbruin over het algemeen het meest flatterend zal zijn. Een warme bruine haarkleur zal de gouden en bronzen ondertonen van je huid naar voren halen.

Koele ondertoon → Je bloedvaten zien er blauwachtig uit

Als je ondertoon koel is, ga dan ook voor een koele bruine haarkleur. Hier bijvoorbeeld een donkerbruine haarkleur als espressobruin past prachtig bij je koele huid. Hetzelfde geldt als je helemaal zwart gaat.

Bruine haarkleurtinten

De bruine haarkleur heeft vele variaties en is mooi bij de meeste huidtinten. De meeste mensen gebruiken de term 'brunette' als synoniem voor donkerbruin haar. Maar wist je dat brunette eigenlijk een heel scala aan kleuren beslaat, van lichtbruin haar tot halfbruin haar en zelfs tot zwart haar? Het lijkt misschien vreemd, maar van nature is zwart haar eigenlijk een diepbruine kleur. Het ziet er zwart uit door een combinatie van textuur en ondertonen, maar als je door een microscoop naar het haar kijkt, zul je zien dat het haar eigenlijk een donkerbruine haarkleur is.

Nu we hebben vastgesteld dat brunette meer betekent dan alleen bruin haar, wat is dat dan wel dus het verschil? Het verschil is dat het onbeperkte mogelijkheden betekent als je een brunette wilt worden. Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende bruine haarkleuren:

Blijf bij je natuurlijke lichtbruine haarkleur

De natuurlijke look komt steeds weer terug - ook in haarkleuren. Veel mensen in deze hoek van Europa worden van nature geboren met die typische ondefinieerbare lichtbruine haarkleur, die klassieke patékleurige of standaard kleur wordt genoemd. Veel mensen hebben deze "saaie standaard kleur" geverfd, maar vandaag snakken we weer naar die lichtbruine haarkleur! Misschien is het zo dat nu net jouw natuurlijke haarkleur niet de kleur is die nu zo populair is, maar gelukkig kan je daar een klein beetje bij geholpen worden!

Als je lichtbruin haar wilt, permanent of tijdelijk, kun je uit veel verschillende tinten kiezen. Als je een lichte huidskleur hebt en graag een donkerdere kant op wilt gaan met je natuurlijke blonde haar, dan kun je gemakkelijk experimenteren met een lichtbruine haarkleur.

Je kunt altijd beginnen met lichtbruine lowlights als je niet in een effen kleur wilt springen. Als je een olijfkleurige of gouden huidskleur hebt, dan passen alle lichtbruine haarkleuren heel goed bij je. Als je van de mooie zomerlook houdt, dan kan een lichtbruine haarkleur je een hoop geven. Door de lichtbruine haarkleur zie je er al snel betoverend uit. Kies voor een effen kleur of experimenteer met strepen - je zult er geen spijt van krijgen!

Onze tips voor lichtbruine haarkleuring voor thuis: Garnier Nutrisse Cream 6.0 Light BrownGarnier Olia 6.3 Golden Light Brown.

Mooie stoere lokken met een asbruine haarkleur

Een koele bruine haarkleur is een bruine haarkleur waar je de warmte niet doorheen ziet schijnen. Er zijn hier geen gouden, rode of oranje reflecties. In plaats daarvan zal de koude bruine haarkleur een mooie asachtige ondertoon hebben, wat betekent dat een koude bruine haarkleur ook wel asbruine haarkleuring (asbruin) wordt genoemd. Een koele bruine haarkleur is erg populair bij mensen die een "pure" haarkleur willen zonder "spel". De pure asbruine haarkleur is een voor de hand liggende keuze voor wie koude tonen in je haar wil.

Onze tips voor asbruine haarkleuring voor thuis: L'Oréal Excellence Creme Hair Color 7.11 Ultra Ash BlondeL'Oréal Preference 7.1 IcelandL'Oréal Excellence Creme Hair Color 5.11 Ultra Ash Light BrownL'Oréal Excellence Creme Hair Color 4.11 Ultra Ash Brown.

Expensive brunette

Het is niet veel maanden geleden dat zowel beroemdheden als influencers in de rij stonden om hun haar een koperrode haarkleur te verven zoals Kendall Jenner. Maar onlangs heeft een andere haarkleur de eerste plaats overgenomen als de meest populaire - en zelfs de naam is heerlijk: warme chocoladebruine haarkleur.

Misschien heb je de bruine haarkleur van Hailey Bieber al gezien, die ook achter trends als geglazuurde donutnagels zit. Een warme bruine haarkleur is zowel rijk als suggestief. De warme chocoladebruine kleur flatteert iedereen en past bij zowel koelere als warmere huidtinten, zodat je zorgeloos je gang kunt gaan.

Goede dure donkerbruine haarkleuren voor thuis: Garnier Nutrisse Cream 3 Dark BrownGarnier Olia 5.0 BrownL'Oréal Preference 4.0 Tahiti Deep BrownBjörn Axén Color Refresh Treatment Deep Rich Brown.

Roodbruine haarkleur / Donker kastanjebruin

Als je een grote fan bent van dure brunettes, maar meer "spel" in je haar wilt, dan kun je altijd op zoek naar een bruine haarkleur met rode pigmenten en reflecties van kastanje, gouden karamel of koperrood.

Als je van de warme en gouden tinten in het bruine haar houdt, dan moet je een bruine haarkleur met rode pigmenten kiezen. De kastanjebruine haarkleur is vooral flatterend voor jou met een gouden en olijfkleurige huid, omdat de kastanjebruine haarkleur de gouden en bronzen ondertoon van de huid accentueert.

Heb je een hele donkere huidskleur, dan moet je oppassen met te lichte kleuren in je haar. Het kan er snel erg onnatuurlijk en vervaagd uitzien. Een warme bruine haarkleur met rode pigmenten zal je bruine haarkleur al snel lichter doen lijken. Een kastanjebruine haarkleur, warme bruine haarkleur en kastanjebruine tinten zorgen ervoor dat je er snel exclusief en stijlvol uitziet. Je hebt misschien de warme bruine haarkleur met rode pigmenten gezien bij beroemdheden als Jennifer Lopez en Jessica Alba die ons echt het verlangen geven om brunette te worden.

Onze tips voor roodbruine haarkleuring voor thuis: Garnier Color Sensation 5.35 Cinnamon BrownL'Oréal Preference M2 5.25 AntiguaL'Oréal Excellence Creme Hair Color 5.3 Golden Light Brown.

Rode tint in bruin haar - wat te doen?

Als je merkt dat je bruine haarkleur een rode of oranje tint heeft, dan moet je een blauwe kleur gebruiken die dit neutraliseert. Kies een bruine haarkleur waarbij de toonhoogte en highlights de rode en oranje tinten neutraliseren. Weet je nog de basiskleuren voor bruin haar?


1=Zwart

2= Zwartbruin

3= Donkerbruin

4=Bruin

5=Lichtbruin


.... En de complementaire kleuren?


1=As (Blauw)

2=Iriserend (paars)

3=Gouden (Geel)

4=Koper (oranje)

5=Mahonie (Roodviolet)

6=Rood (Rood)

7=Groen/Blauw


Wil je oranje en rode tinten in je haar vermijden, ga dan voor een kleuring als bijvoorbeeld 5.11 of 7,11. Het eerste nummer is de basiskleur (haarkleur), het tweede nummer is de primaire en dominante reflex en het laatste nummer is de secundaire reflex in het haar. Lees hier meer over de kleurcodes in het artikel:

Kleurgids voor thuis! Hoe de kleurcode te lezen


Blauwe shampoo voor bruin haar

Als het kwaad al is geschied en je merkt dat je bruine haar een rode of oranje tint vertoont, dan kun je een blauwe shampoo gebruiken die helpt om deze ongewenste tonen in het haar te neutraliseren. Redken Color Extend Brownlights is een goede keuze voor een blauwe shampoo voor bruin haar.

Zwartbruine haarkleur

De zwartbruine haarkleur is gewoon prachtig. De diepe mokkakleur zorgt er niet alleen voor dat je er exclusief uitziet, het zorgt er ook voor dat je lokken er gezond en verzorgd uitzien. De diep zwartbruine haarkleur geeft ons een hint van een exotische look waar de meesten van ons naar hunkeren.

Onze tips voor zwartbruine haarkleuring voor thuis: L'Oréal Preference 3.12 St. HonoréL'Oréal Excellence Creme Hair Color 3 Natural Darkest Brown.

Van licht haar naar bruin haar

Van licht haar naar donker haar gaan is eigenlijk heel eenvoudig. Het kan in één of meerdere stappen, afhankelijk van hoe gezond je haar is. Als je beschadigd of erg droog haar hebt, is het een goed idee om het proces iets te verdelen, zodat het haar tussen de kleuringen door de tijd heeft om te herstellen. Als je van donker haar naar licht haar wilt gaan, is dat wel een langer proces dat zelfs jaren kan duren. Hier moet je rekening mee houden als je de lichte haarlokken donker wilt verven.

Van zwart haar naar bruin haar gaan

Je kunt je zwarte haar gemakkelijk bruin verven. Er zijn twee manieren om van donker naar licht te gaan. Je kunt al het haar lichter verven en wat strepen toevoegen, of je kunt de langzame route nemen, waarbij je geleidelijk steeds meer lichte strepen toevoegt. Als je voor de laatste manier kiest, kan het langer duren voordat je helemaal klaar bent met je kleuring .

__________________________________________________

FAQ

Welke bruine haarkleur moet ik kiezen?

Als uitgangspunt kun je elke bruine haarkleur kiezen, maar er is altijd een bruine haarkleur met warme of koude tonen die past bij je huidskleur.


Welke haarkleur past het beste bij mij?

Als je een koude ondertoon hebt, staan koude kleuren je het beste. Als je een warme ondertoon hebt, kan je het beste voor warme kleuren gaan. Als je ondertoon neutraal is, dan kun je bijna elke haarkleur dragen.


Hoe kleur zwart heeft bruin?

Van zwart haar naar bruin haar gaan kan een proces zijn. Of je kunt beginnen met het lichter kleuren van het haar door strepen door het haar te trekken. Anders kun je de langzame route nemen, waarbij je geleidelijk steeds meer lichte strepen toevoegt.


Waarom wordt mijn haar rood als ik het bruin verf?

Als je merkt dat je bruine haarkleur rood wordt, dan komt dat doordat je je haar uit kleurpigmenten verft en daardoor de rode tint mist. De beste manier om dit te voorkomen is door een bruine haarkleur te kiezen met een warme reflex of je haar eerst met een rode tint te verven voordat je het donker verft.

Het is echt waar!