Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alles wat je moet weten over Azelaïnezuur

Alles wat je moet weten over Azelaïnezuur

Door Merna Al Murady | Farmacoloog
Heb je weleens gehoord van azelaïnezuur? Dit zuur onder de radar gebleven, ook al heeft het veel te bieden als je last hebt van een onzuivere huid!

Je bent waarschijnlijk al bekend met hyaluronzuur en salicylzuur, maar heb je weleens gehoord van azelaïnezuur? Waarschijnlijk niet, want om onverklaarbare redenen wordt azelaïnezuur  over het hoofd gezien als het gaat om dermatologische huidverzorging. En dat is jammer, want azelaïnezuur heeft veel te bieden, vooral tegen acne en ontstekingen. Hier lees je meer over azelaïnezuur en kom je erachter waarom je het zuur in je huidverzorgingsroutine zou moeten integreren.

Azelaïnezuur, ook wel azelaic acid genoemd, is een mild exfoliërend zuur dat kan worden gebruikt voor huidverzorging. In hoge concentraties (15-20%) wordt azelaïnezuur gebruikt als medicijn tegen rosacea en acne, maar in lagere concentraties kan het zuur ook worden gebruikt in vrij verkrijgbare huidverzorging. Je kunt daarom zonder recept huidverzorgingsproducten kopen die lage concentraties azelaïnezuur bevatten, wat handig is als je dagelijks acne en ontstekingen wilt verminderen.

Voordelen

  • Vermindert ontstekingen
  • Vermindert hyperpigmentatie
  • Zorgt voor een gladdere en zachtere huid
  • Bestrijdt acne

Hoe werkt azelaïnezuur?

Azelaïnezuur werkt als een leave-on exfoliator die het huidoppervlak reinigt. Azelaïnezuur is een van de mildere zuren die voor alle huidtypes kan worden gebruikt. Azelaïnezuur heeft een antioxiderende werking die elementen bestrijdt die overgevoeligheid en roodheid van de huid kunnen veroorzaken. Het zuur reinigt verstopte poriën en helpt zo het huidoppervlak te verfijnen. Azelaïnezuur heeft dus zowel een herstellende als een preventieve werking.

Voor wie is azelaïnezuur geschikt?

Azelaïnezuur is goed voor wie last heeft van rosacea en/of acne, en voor wie een gladder huidoppervlak wil.


Dosering

Bij gebruik van producten met azelaïnezuur is het belangrijk dat je de dosis geleidelijk verhoogt. Als je een kwetsbare of gevoelige huid hebt is het verstandig het product eerst op een onopvallende plek op de huid te testen. Als je huid eenmaal gewend is aan het product, kun je dagelijks azelaïnezuur gebruiken.

Blijf voorzichtig

Azelaïnezuur is een van de mildere zuren, daarom ervaren de meeste mensen weinig problemen bij het gebruik ervan. Maar we hebben nog steeds te maken met een zuur, waardoor je huid met name aan het begin geïrriteerd kan raken.

Er zijn inmiddels talloze verschillende soorten producten met azelaïnezuur te krijgen. Het zuur kan een beetje moeilijk te mengen zijn met andere ingrediënten en daarom kan de textuur van sommige producten korrelig lijken. Dit heeft geen invloed op de werking van azelaïnezuur.

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer