Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
De ultieme guide voor mooie, net gelakte nagels - Stap voor stap

De ultieme guide voor mooie, net gelakte nagels - Stap voor stap

Door Camilla Svensson
Wil je de kunst van het vlekkeloos aanbrengen van nagellak onder de knie krijgen, zodat je nagellak lang mooi blijft? Lees dan verder!

De wens om altijd mooie, verzorgde nagels te hebben is iets wat velen van ons delen, toch? Er is iets magisch aan het lakken van onze nagels met prachtige nagellakkleuren en patronen die onze unieke persoonlijkheid weerspiegelen. Of je nu een rooky bent in nagelkunst of een doorgewinterde expert, het bereiken van de perfecte manicure is cruciaal om je comfortabel en zelfverzekerd te voelen. 

In dit artikel helpen wij jou om de kunst van het nagellakken onder de knie te krijgen als een echte professional. Are you ready? 


Stap 1: Voorbereiding van je nagels 

Het eerste en belangrijkste onderdeel van een vlekkeloze nagellak is de voorbereiding van je nagels. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je nagels klaar zijn om gelakt te worden: 

 • Verwijder oude nagellak 

Maak eerst je nagels schoon door alle oude nagellak te verwijderen met een milde nagellakremover zonder aceton. Dit zorgt voor een schoon canvas voor je nieuwe manicure. 

 • Geef je nagels de gewenste vorm 

Gebruik een nagelvijl om je nagels in de gewenste vorm te brengen. Kies uit ovaal, rond, vierkant of stiletto - helemaal up to you!

 • Verzacht en verzorg je nagelriemen 

Dep je nagelriemen met een hydraterende nagelriemcrème en duw ze zachtjes terug met een nagelriemduwer. Dit geeft je nagels een meer gedefinieerde en strakke rand. 


Kies de perfecte nagelvorm die bij jouw handen past

Wanneer je een manicure doet, is de keuze van de nagelvorm een belangrijke beslissing omdat deze een grote invloed heeft op de uiteindelijke look van de nagels. Je kunt kiezen uit verschillende nagelvormen en elke vorm heeft zijn eigen unieke esthetiek en stijl. Hier zijn de meest voorkomende:

Naturel: Een eenvoudige en natuurlijke nagelvorm die de vorm van de nagel volgt zonder deze te veranderen. 

Ovaal: Klassieke en tijdloze nagelvorm die breed is aan de basis en lichtjes naar elkaar toeloopt naar de punt. 

Amandel: Elegante nagelvorm, breed aan de nagelriem en puntig naar de tip toe, zoals een amandel. 

Squoval: Een zachte mix van vierkante en ovale nagelvormen voor een veelzijdige look. 

Square: Rechte en scherpe vierkante nagelvorm, ideaal voor een gestructureerde en gepolijste stijl. 

Square Rounded: Vierkante nagelvorm met licht afgeronde hoeken voor een zachtere look. 

Stiletto: Spitse en puntige nagelvorm die de scherpe vorm van een naaldhak nabootst. 

Puntig: Een gedurfde spitse nagelvorm die een scherp en opvallend effect creëert. 

Ballerina: Rechthoekige nagelvorm met platte uiteinden, vergelijkbaar met de vorm van spitzen. 

Coffin: Rechthoekige nagelvorm met platte uiteinden en afgeschuinde zijkanten, moderne en verfijnde look. 


Stap 2: De basis aanbrengen (base coat)

Hoewel het verleidelijk kan zijn om deze stap over te slaan, is het gebruik van een base coat essentieel om je nagels voor te bereiden op de nagellak. Een base coat biedt verschillende voordelen: 

 • Beschermt tegen verkleuring 

De base coat creëert een barrière tussen de nagel en de nagellak, waardoor het risico op verkleuring door pigmenten in gekleurde nagellakken vermindert. 

 • Profijt qua duurzaamheid 

Door een gelijkmatig oppervlak te creëren waarop de nagellak zich kan hechten, helpt de base coat de duurzaamheid van je manicure te verlengen. 

 • Versterkt de nagels 

Sommige onderlagen bevatten versterkende ingrediënten die nagelbreuk kunnen helpen voorkomen en een gezonde groei kunnen bevorderen. 


Stap 3: De perfecte nagellak kiezen 

Zodra je nagels zijn geprepareerd met de beschermende base coat, begint de echte fun - het kiezen van de perfecte nagelkleur en finish! De mogelijkheden zijn eindeloos, dus het gaat erom kleuren en stijlen te vinden die passen bij je persoonlijke stijl en de gelegenheid. Hier zijn 3 tips om je te helpen de juiste nagelkleur te kiezen: 

1). Houd rekening met je huidskleur

Als je een kleur kiest die bij je huidskleur past, zien je nagels er harmonieuzer uit. Over het algemeen werken koele kleuren (blauw, paars, groen) beter bij koude huidtinten, terwijl warme kleuren (rood, oranje, roze) warme huidtinten benadrukken. 

2). Kies een geschikte finish

Nagellak is verkrijgbaar in verschillende finishes, zoals crèmekleurig, glanzend, metallic en mat. Houd rekening met de gelegenheid en kies een finish die past bij de gewenste look. 

3). Denk aan het betreffende seizoen

Toon je stijl door kleuren te kiezen die de veranderende trends van het seizoen weerspiegelen. Pastels in de lente, felle kleuren in de zomer, warme tinten in de herfst en diepe tinten in de winter. Dompel je onder in het grote kleurenuniversum van nagellakken: 


Rode nagellak: Tijdloos, klassiek en een veilige keuze 

Meer lezen

Bruine nagellak: Elegante stijl voor je nagels 

Meer lezen


Groene nagellak: Een opvallend statement 

Meer lezen

Gele nagellak: Een stralende keuze voor je nagels 

Meer lezen


Stap 4: De nagellak aanbrengen 

Nu je de perfecte nagellakkleur hebt gevonden, is het tijd om deze zorgvuldig aan te brengen. Hier zijn enkele stappen die zorgen voor een vlekkeloze applicatie: 

 • Schud het nagellakflesje goed 

Voordat je begint, dien je het nagellakflesje flink te schudden om de kleur goed te mengen en klontjes enzo te voorkomen. 

 • Breng een dun laagje aan 

Begin met het aanbrengen van een dunne laag nagellak in het midden van de nagel en werk voorzichtig naar de randen toe. Kom niet te dicht bij de nagelriemen en zijkanten van de nagels om overtollige nagellak daar te voorkomen. 

 • Breng drie laagjes aan 

Voor het beste resultaat breng je de nagellak in drie lagen aan - één in het midden en één aan elke kant. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking en voorkomt klontjes en oneffenheden. 


Stap 5: Afronden met een top coat 

Na het aanbrengen van de nagellak is het belangrijk om af te werken met een top coat om de kleur als ware in te sluiten en extra glans toe te voegen. Een top coat heeft verschillende voordelen: 

 • Profijt qua duurzaamheid 

De top coat creëert een beschermende barrière over de nagellak, waardoor de levensduur van de manicure wordt verlengd en het risico op afbladderen wordt geminimaliseerd. 

 • Extra glans 

De top coat geeft je nagels een prachtige, spiegelachtige glans voor een gepolijste en verfijnde look. 

 • Droogt snel

Een goede top coat helpt het droogproces te versnellen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je manicure beschadigd raakt terwijl je wacht tot de nagellak droog is. 

Om de top coat aan te brengen, volg je dezelfde techniek als bij de nagellak: breng een dunne laag aan in het midden van de nagel en werk deze voorzichtig uit naar de randen. 


Hoe verwijder je nagellak zonder je nagels te beschadigen 

Als het tijd is om je nagellak na verloop van tijd weer te verwijderen, is het belangrijk om dit voorzichtig te doen om beschadiging van je nagels te voorkomen. Gebruik een nagellakremover zonder aceton, omdat deze milder is en de nagels minder uitdroogt. Doordrenk een wattenschijfje met de nagellakremover en druk het zachtjes een paar seconden tegen de nagel voordat je de nagellak voorzichtig verwijdert door richting de top van de nagel te vegen. Herhaal dit proces totdat alle nagellak verwijderd is. 

Je nagels verzorgen na het lakken 

Om langdurig gezonde en mooie nagels te behouden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Gebruik regelmatig nagelverzorgingsproducten zoals nagelriemcrème om de nagelriemen zacht te houden en duw ze zachtjes terug om te voorkomen dat ze in de nagel groeien. Houd je nagels goed gehydrateerd door dagelijks een nagelolie of handcrème te gebruiken. 

Gebruik je nagels niet als gereedschap om dingen open te maken, want dit kan verwondingen en nagelbreuken veroorzaken. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, blijven je nagels sterk en mooi en kun je blijven genieten van de wondere wereld van nagellak en nagelverzorging. 8 essentiële tips voor ultieme nagelverzorging voor gezonde en mooie nagels 


1). Houd je nagels en nagelriemen schoon en droog

Was je handen regelmatig en zorg ervoor dat je je nagels goed afdroogt na contact met water.

2). Hydrateer je nagels en nagelriemen

Breng dagelijks een voedende nagelriemcrème aan om je nagelriemen zacht en gehydrateerd te houden.

3). Vermijd het bijten van nagels en nagelriemen

Deze gewoonten kunnen je nagels beschadigen en leiden tot infecties. 

4). Gebruik een nagelolie

Masseer nagelolie op en in je nagels en nagelriemen om extra vocht en voeding toe te voegen. 

5). Bescherm je nagels in general

Draag handschoenen bij activiteiten die schadelijk kunnen zijn voor je nagels, zoals schoonmaken of tuinieren. 

6). Knip en vijl je nagels regelmatig

Houd je nagels op de juiste lengte om te voorkomen dat ze afbreken of scheuren. 

7). Kies milde/zachte nagelproducten

Gebruik nagellakremovers zonder aceton en vermijd producten met agressieve chemicaliën. 

8). Vermijd overmatig gebruik van nagellak

Geef je nagels pauzes tussen manicures om ze te laten ademen en op natuurlijke wijze te versterken. 

Als je deze tips voor gezonde nagelverzorging volgt, zul je sterke en mooie nagels krijgen die er geweldig uitzien en aanvoelen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om je nagels regelmatig te verzorgen voor de beste resultaten en om de natuurlijke schoonheid te behouden. 


FAQ

Is het wel gezond om nagellak te dragen? 

Nagellak is over het algemeen veilig om te dragen, maar het is belangrijk om je nagels rust te gunnen om uitdroging en beschadiging te voorkomen. 

Hoe lang kan ik nagellak dragen? 

Je kunt nagellak enkele dagen tot een week dragen, maar het is aan te raden om het na 7-10 dagen te verwijderen om je nagels te laten rusten. 

Waarom bewaren mensen nagellak in de koelkast? 

Door nagellak in de koelkast te bewaren wordt de houdbaarheid verlengd en wordt voorkomen dat de ingrediënten indikken of loslaten. 

Wat is de beste nagellak? 

De beste nagellak hangt af van voorkeuren en kwaliteitsmerken zoals bijvoorbeeld Essie, OPI of Sally Hansen. 

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer