Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Het kappersgeheim voor de Curly Girl-methode

Het kappersgeheim voor de Curly Girl-methode

Door Camilla Svensson
Haal het mooiste in je krullen naar boven met de Curly Girl methode! Lees hier het kappersgeheim en andere tips en trucs.

Word je ook gek van alle moeilijkheden van krullend haar? Als je nu ja knikt dan zit je bij deze Curly Girl gids goed. Stap voor stap lopen we langs de beste methodes waarmee je het beste in je haar naar boven haalt, of je nu golvend of krullend haar hebt, of misschien iets daartussenin!

Bij de Curly Girl-methode gaat het erom het mooiste uit je natuurlijke krullen te halen op een gezonde en verzorgde manier. De Curly Girl-methode werd in 2001 geïntroduceerd door de Engelse haarstylist Lorraine Massey. De methode werd snel wereldberoemd en hoewel het in de loop der jaren is aangepast, zijn er nog steeds een paar vaste principes die moeten worden gevolgd.

Stap voor stap voor de trendy Curly Girl methode

1. Maak je haar vrij van sulfaten en siliconen

Een belangrijk onderdeel van de Curly Girl-methode is het volledig vermijden van ingrediënten in haarverzorgingsproducten die je haar en hoofdhuid uitdrogen. Daarom is de beste start voor jou om je haar vrij te maken van sulfaten, siliconen en alcohol, omdat deze ingrediënten niets goeds doen voor je krullen.

Maar waarom zijn siliconen zo schadelijk voor het haar?

Siliconen zijn bekend als een ingrediënt dat het haar glans geeft en de haarschacht herstelt, maar het is belangrijk om te weten dat siliconen een laag over de haarschacht legt, waardoor het moeilijk wordt voor conditioner, haarverzorgings- of stylingproducten om in het haar te trekken en hun werk te doen. Daarnaast legt siliconen ook een membraan op je hoofdhuid waardoor de hoofdhuid moeilijk kan ademen en een groter risico heeft om verstopt te raken. Een verstopte hoofdhuid heeft moeite met het groeien van nieuw, sterk en gezond haar.

… En wat is sulfaat dan?

Sulfaat is een zeepsubstantie die vet en vuil oplost. Dat klinkt in eerste instantie heel goed, maar veel sulfaten zijn zo hard dat ze het haar en de hoofdhuid zo sterk reinigen dat het de natuurlijke balans in de hoofdhuid beschadigd en zo hoofdhuidproblemen en droog haar veroorzaakt.

Vermijd de sulfaten: Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate.

Is er alcohol die niet droogt?

JA, dat doet het echt! Sommige soorten alcohol, bijvoorbeeld vetalcohol, zijn gunstig voor je haar. Zoek naar de ingrediënten: lauryl, cetyl, stearyl, myristyl en behenylalcohol.

2. To poo or not to poo

Dit wil zeggen dat je misschien moet minderen met het gebruiken van shampoo's. Sommigen gebruiken minder shampoo, bijvoorbeeld een keer in de week, terwijl anderen shampoo helemaal vermijden.

De reden hiervoor is dat krullend haar vaak droger is dan andere haartypes en daardoor sneller breekt en splijt. Als je krullen hebt kan je het beste een milde shampoo zonder siliconen, sulfaten en alcohol gebruiken, aangezien deze ingrediënten het haar dus uitdrogen.

3. Kam het haar tijdens het douchen of in bad

Het volgende en belangrijke punt bij de Curly Girl methode is dat je je haar met je vingers doorkamt terwijl je in bad zit of onder de douche staat en er een conditioner in doet. Dit voorkomt dat het haar afbreekt en helpt de conditioner goed door het haar te verdelen.

4. Vermijd harde en ruwe handdoeken

Voel je vrij om tijdens het drogen een zachte handdoek te gebruiken om het water uit het haar te persen. Een handdoek die hard en ruw is, kan het haar beschadigen en ervoor zorgen dat het gaat kroezen. Brush Works heeft bijvoorbeeld hun Luxury Hair Towels, die het haar voorzichtig drogen.

5. Gebruik krulcrème in het handdoekdroge haar

Een krulcrème als stylingsproduct is goed om de natuurlijke uitstraling in je krullen naar boven te halen. De krulcrème zorgt ook voor een goede hydratatie voor je krullen. Masseer je krulcrème in het nog vochtige haar zodat de krullen mooi gedefinieerd worden. Om de Curly Girl-methode goed te volgen, moet je constant nadenken over wat het gezondst en het minst schadelijk is voor je haar. Gebruik daarom bijvoorbeeld ook geen haarborstel voor de krullen, en al helemaal niet op droog haar, omdat dit gaat kroezen en het haar breekt. Voel je in plaats daarvan vrij om je handen en vingers veel te gebruiken om zowel de krullen te kammen als te stylen, zodat je zo zacht mogelijk met het haar omgaat.

Nu heb je genoeg kennis om zelf aan de slag te gaan met de Curly Girl-methode, zodat je het mooiste in je krullen naar boven kunt halen. Als je niet gezegend bent met prachtige natuurlijke krullen, maak je geen zorgen - je kunt zelf ook prachtige krullen creëren met een krultang! 

Het is echt waar!