Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
7 TIPS DIE JE MOET WETEN ALS JE GEKLEURD HAAR HEBT

7 TIPS DIE JE MOET WETEN ALS JE GEKLEURD HAAR HEBT

Door Simone Keller, haarexpert en professioneel hairstylist
Je pas geverfde haar moet je goed verzorgen! Hier zijn 7 tips hoe je dat kunt doen.

In dit artikel geef ik je mijn 7 beste tips over hoe je jouw gekleurde haar moet verzorgen om de glans te behouden, de duurzaamheid van de kleur kunt verlengen en op welke ingrediënten je moet letten als je haar opnieuw moet worden opgebouwd. Lees hier mijn 7 tips… 

1. VERMIJD HET GEBRUIK VAN HEET WATER TIJDENS HET WASSEN VAN JE HAAR

Hoe heter het water, hoe sneller de kleur uit het haar verdwijnt en hoe droger het haar wordt.

2. KNIP ELKE 3 MAANDEN JE PUNTJES BIJ

Bij een beschadigde en gespleten haarpunt gaan de haren openstaan en kan het verder splijten. Als de haarlokken open staan , kan het de kleur niet vasthouden en zal het snel verdwijnen. Bij gezond en vers geknipt haar zullen de haren gesloten zijn en daardoor kunnen ze de kleur beter behouden.

3. GEBRUIK 1-2 KEER PER WEEK EEN HYDRATERENDE EN VOEDENDE VERZORGINGSKUUR

Elke keer dat we ons haar verven, stellen we het bloot aan slijtage. Daarom helpt een haarbehandeling met herstellende en voedende ingrediënten je goed op weg naar gezond en mooi haar. De beste ingrediënten tegen beschadigd haar zijn ceramiden en eiwitten, omdat deze de bouwstenen van het haar helpen om weer sterk te worden. Een voorbeeld van een haarbehandeling met beide ingrediënten erin is Extreme Strength Builder van Redken.

4. GEBRUIK ALTIJD WARMTEBESCHERMENDE SPRAY ALVORENS TE STYLEN MET FÖHN, STIJLTANG ETC.

Verwarmende stylingtools drogen het haar uit en maken de haarkleur dof, dus zorg voor het stylen altijd voor hittebescherming. Hair Beliefs Fired Up Heat Protection Spray is zowel effectief als budgetvriendelijk.

5. WAS JOUW HAAR NIET TE LANG

Aangezien gekleurd haar ook beschadigd en poreus haar is, zal het haar snel zijn kleurpigmenten verliezen en vervagen. Om het gebruik van water op het haar te verminderen, kun je bijvoorbeeld jouw gebruikelijke conditioner vervangen door een leave-in, die niet opnieuw uitgespoeld hoeft te worden. Hier kan ik Milkshakes Leave in Conditioning Whipped Cream ten zeerste aanbevelen.

6. VERMIJD UV-STRALING!

De straling is schadelijk voor het haar en bleekt de kleur. Vermijd daarom direct zonlicht en gebruik een zonnehoed of zonbescherming in je haar als je buiten bent. Uniq One All in One Hair Treatment beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.

7. HYDRATEER JE HAAR MET SERUM

Een serum maakt je haar niet vet maar geeft het haar verzorging en glans, waardoor het beter bestand is tegen weer en wind. Een serum zoals Goldwell's Rich Repair bevat een microPROtec-complex en IntraLidpid, dat het haar herstelt en zacht maakt.

Ik hoop dat deze zeven tips je inspiratie hebben gegeven over hoe je gekleurd haar er langer mooi uit kunt laten zien, en misschien is het goed om een paar gewoontes in je dagelijkse leven aan te passen?

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer