Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Vollere lippen in een handomdraai

Vollere lippen in een handomdraai

Door Camilla Klarskov
Onze blogger laat je zien hoe je met het gebruik van slechts drie producten in een handomdraai grote, volle ‘Kylie Jenner-lippen’ kunt creëren.

Het creëren van matte, volle lippen wordt ook wel dé schoonheidstrend van de afgelopen jaren genoemd (en wordt misschien alleen overtroffen door opvallende wenkbrauwen en contouren). Een van de meest besproken ‘fans’ van deze trend is natuurlijk Kylie Jenner, die haar lippen in recordtijd tot minstens de dubbele grootte liet groeien. Vervolgens gebruikte ze deze massale publiciteit om een make-up imperium te creëren en haar lipkits werden steeds populairder. Vandaag de dag hebben beautyjunks over de hele wereld de trend overgenomen en kom je de matte, volle lippen overal tegen. 

Volle lippen zijn in veel gevallen supermooi, maar helaas is niet iedereen gezegend met een Angelina Jolie-achtig uiterlijk. Lipfillers kunnen eenzelfde effect creëren, maar toch is dit voor veel mensen geen optie. Dit kan komen door de hoge prijs, angst voor naalden of zelfs ethische overtuigingen.  

Gelukkig kan make-up hier ook een uitkomst bieden, doordat je je lippen een stuk voller kunt laten lijken met het gebruik van verschillende producten. Het is een supergemakkelijke en leuke manier om te experimenteren met je uiterlijk, met gegarandeerd resultaat. Vandaag deel ik mijn tips en trucs voor een geavanceerde liproutine, maar laat je zeker niet afschrikken door de vele stappen. Het kan allemaal in minder dan twee minuten, of je kunt zelfs genoegen nemen met een enkele stap (Lees meer hierover onderaan het artikel). Laten we beginnen!?

Lippen tekenen – Kies de juiste lipliner

Om je lippen voller te laten lijken gebruik je twee lipliners die dezelfde kleur hebben, maar in verschillende tinten (je kunt echter ook gewoon bij een lipliner houden, maar deze afbeelding is gebaseerd op het effect van twee verschillende). Omdat de hele techniek ernaar streeft om de natuurlijke vorm van je lippen te overschrijden, is het belangrijk om lipliners te kiezen die mat zijn. In tegenstelling tot glanzende varianten camoufleren de matte lipliners het feit dat de lijntjes voorbij je lip getrokken worden. De overgrote meerderheid van lipliners heeft echter een matte afwerking, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn om er eentje te vinden. Ik gebruik graag nude of roze lipliners in het dagelijks leven, maar uiteraard kan de techniek met alle verschillende kleuren worden gebruikt. 

Tip: Zorg ervoor dat je lipliners altijd scherp geslepen zijn voor gebruik. Om te voorkomen dat ze afbreken tijdens het slijpen kun je ze van tevoren even tien minuutjes in de vriezer leggen. 


Stap 1: Matte producten voelen vaak droger aan op de lippen. Daarom is het een goed idee om de lippen te verzorgen voordat je begint. Je kunt de dode huidcellen verwijderen door een beetje lipbalsem aan te brengen en de lip met suiker te scrubben – supergemakkelijk en effectief! 

Stap 2: Breng een lichte concealer aan rond de buitenkant van je lippen. Op deze manier creëer je een mooiere overgang wanneer je de natuurlijke vorm van je lippen opnieuw gaat tekenen. 


Stap 3: Breng een beetje lipprimer aan. Lipprimer zorgt voor een egale basis, zodat de rest van de stappen extra goed uitkomen. 

Stap 4: Nu is het tijd om de lijntjes te gaan tekenen. Als je naar de foto van mijn lippen kijkt kun je zien dat de buitenrand van de lippen huidkleurig is, en dus niet dezelfde kleur heeft als de rest van de lip. Het idee hierachter is dat je nu zelf de natuurlijke lip-lijn kunt tekenen, een beetje buiten de oorspronkelijke. 


Stap 5: Kleur de buitenkant van zowel de boven- als onderlip in, zodat allen de binnenkant nog productvrij is. 

Stap 6: Vul nu het binnenste deel van de lip op met een lipliner die iets lichter is dan de eerste. 


Stap 7: Meng de twee kleuren door elkaar – met je vinger of een klein kwastje – zodat je een mooi ombre-effect krijgt. 

Stap 8: Deze stap kan gemakkelijk worden overgeslagen. Wil je echt helemaal all-in gaan en de volledige look creëren, trek dan met de donkerste lipliner wat lijntjes op de plekken waar de lip van nature zou ‘rimpelen’. Meng ook deze voorzichtig, zodat er geen duidelijke strepen meer zichtbaar zijn. 


?Stap 9: Gebruik een klein kwastje met een beetje concealer om de liprand recht te trekken op plekken waar deze niet helemaal scherp is. 

?Stap 10: Voila! Kylie Jenner-lippen, zonder plastische chirurgie!

Tip: Je kunt gemakkelijk genoegen nemen met stap 4 en dezelfde lipliner over de hele lip gebruiken. Alleen dit al geeft je lippen een natuurlijk vol uiterlijk. 

Het is echt waar!