Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Dermaroller test

Review van de dermaroller – Werkt deze echt?

Door Blogger Camilla Vingaard
Onze blogger heeft de dermaroller getest en voor/na foto’s gemaakt! In dit artikel beantwoordt ze alle vragen met betrekking tot het populaire product

Ik wilde de veelbesproken dermaroller altijd al proberen. Hét wondermiddel tegen fijne lijntjes, acne en puistjes. Klopt dat? Ik was in het begin een beetje sceptisch, omdat het product zo’n hoge verwachtingen schept. Maar probeer het zelf maar… het werkt echt! In dit artikel zal ik proberen alle vragen te beantwoorden die ik had voordat ik de dermaroller ging gebruiken. 

Ik koos voor een Dermaroller met titanium naalden van 0.5 millimeter. Ik bestelde deze in het goud, omdat… ja eigenlijk gewoon omdat ik van goud houd. 

Voordat je de Dermaroller gebruikt

Het is belangrijk dat je eraan denkt om je Dermaroller zowel voor als na gebruik schoon te maken. Tijdens het gebruik van het product prik je als het ware kleine gaatjes in je huid, en als je Dermaroller vol bacteriën zit – nou dan krijg je zeker geen schonere huid! Voor de zekerheid desinfecteer ik de Dermaroller met alcohol (Vergeet niet om je Dermaroller te laten drogen nadat je deze hebt schoongemaakt). Maar niet alleen de Dermaroller moet schoon zijn, ook de huid. Het is dus belangrijk om een make-up remover te gebruiken die je gezicht goed reinigt. Als je de huid niet van tevoren reinigt verspreid je de bacteriën alleen maar naar nieuwe plaatsen op de huid tijdens het gebruiken van de Dermaroller. 

Na gebruik van de Dermaroller

Wanneer je met de Dermaroller kleine gaatjes in de huid prikt, is het belangrijk om er daarna goed voor te zorgen. Mede doordat je huid de producten die je daarna gebruikt tot wel 200 keer zo goed opneemt als normaal, deze is immers helemaal open. Daarnaast maakt dit de kans op uitdroging ook groter, zeker in de winter. 

Ik heb na elke behandeling een hydraterend serum gebruikt, dat na gebruik van de Dermaroller ook echt in de huid mag inwerken. 

Als het serum eenmaal de huid is binnengedrongen, sluit ik af met een vocht inbrengende nachtcrème (Omdat ik ’s avonds heb gerold) voordat ik lekker naar bed ga. Op deze manier wordt mijn huid de hele nacht gehydrateerd. 

Vergeet niet om de Dermaroller na gebruik weer goed schoon te maken. Je kunt alcohol, chloorhexidine of een desinfecterende spray gebruiken. Het kan ook een goed idee zijn om de Dermaroller eerst met water schoon te spoelen voordat je deze met desinfectiemiddel inspuit. Op deze manier zorg je ervoor dat de roller echt goed schoon wordt. Laat deze daarna goed drogen en plaats hem terug in de doos tot het volgende gebruik. 

Resultaten bij gebruik van de Dermaroller. 

Oké… nu zijn we beland bij het deel dat waarschijnlijk het MEEST belangrijk is. Allereerst wil ik even kwijt dat de bloggers die resultaten beloven in 1 – 14 dagen liegen. Het verbaast me dat ze een huid hebben die in zo’n korte tijd kan worden afgebroken en weer opgebouwd. Dat lijkt me simpelweg onmogelijk. 

Dat gezegd hebbende, de Dermaroller kan wel degelijk verschil maken! Ik merk dat mijn huid elastischer is en ik heb nog maar zeer beperkte uitbraken van onzuiverheden. De roodheid van mijn wangen is bijna verdwenen en ook de bloedstollingen zijn helemaal weg. Tot slot kan ik zelfs zien dat de fijne lachrimpeltjes rond mijn ogen niet meer zijn (Woeh!) en zie ik dat de littekens die ik rond mijn neus heb langzaam kleiner worden. Ze zijn dan misschien niet helemaal weg, maar ik kan zeker vooruitgang zien! Ik heb meerdere opmerkingen gekregen uit mijn omgeving dat mijn huid veel mooier is geworden. En het is zo zacht als een babybilltje! Zelf wanneer ik wat ongezonder eet raakt mijn hui niet meteen meer vol met onzuiverheden. 


Wat gebeurt er met de huid bij gebruik van de Dermaroller? 

Het idee spreekt redelijk voor zichzelf: je prikt veel kleine gaatjes in de huid. Op deze manier dwing je de huid om zichzelf opnieuw op te bouwen en een nieuwe, fijne huid te maken. Op deze manier kun je littekens, vlekken en fijne lijntjes laten verdwijnen. 

Laat je bij het gebruik van de Dermaroller niet afschrikken door het rood kleuren van de huid. Na gebruik kun je er bijna uitzien alsof je 8 uur in Spanje op het strand hebt gelegen, zonder je in te smeren met zonnebrandcrème. Dit kan geen kwaad en is juist een teken dat de huid reageert. Wel is het daardoor extra belangrijk dat je goede en lekkere huidproducten gebruikt. De roodheid verdwijnt snel, maar ik raad je toch aan om de Dermaroller ’s avonds te gebruiken. Op deze manier ben je in de ochtend gegarandeerd klaar voor je gebruikelijke routines. 

Hoe vaak moet je de Dermaroller gebruiken?

Het wordt aanbevolen om de Dermaroller gedurende een maand voor 2-4 keer per week te gebruiken en vervolgens 3-4 weken een pauze te nemen. Als je het product te veel gebruikt kan deze uiteindelijk meer kwaad dan goed doen. Ik heb deze instructies dan ook letterlijk opgevolgd. 

Tijdens de 3-4 weken pauze zorg ik ervoor dat ik zowel een serum als gezicht crème gebruik. Daarnaast verwen ik mijn huid nog eens extra goed met peeling- en vocht inbrengende maskers. De huid moet het natuurlijk bij kunnen houden, maar ik denk dat het sleutelwoord tijdens de pauzes VOCHT is. 

Wat als ik een actieve uitbraak van acne of onzuiverheden heb? 

Gebruik de Dermaroller dan niet in dat gebied! Waarom? Omdat je op deze manier de onzuiverheden doorboort, waardoor de bacterie zich naar de rest van het gezicht kan verspreiden. Ik raad je dus aan om de delen van het gezicht te ontwijken waar je actieve onzuiverheden hebt. 

Wanneer moet de Dermaroller worden vervangen? 

Het kopstuk van de Dermarollers bij Luxplus kan niet worden vervangen. Bij de meeste varianten op die op de markt zijn is dit het geval. Je moet de Dermaroller daardoor volledig vervangen als deze minder scherp begint te worden. Wanneer dit is kan sterk variëren, afhankelijk van hoe vaak je het product gebruikt. 

Hoe lang moeten de naalden zijn? 

Het antwoord op deze vraag hangt af de diepte van je littekens, lijnen, enzovoort. De naalden van 0.2 mm zijn goed voor degene die de huid een algemene boost willen geven en ervoor willen zorgen dat huidverzorgingsproducten tot wel 200 keer beter werken. 

De Dermaroller kan ook onder de ogen worden gebruikt. De naalden van 0.5 mm zijn ervoor bedoeld om lijntjes, littekens en acnelittekens, poriën en pigmentvlekken te verminderen. Naalden die langer zijn dan 1.0 mm zijn niet meer geschikt voor het gezicht, maar kunnen wel op de rest van het lichaam worden gebruikt. 

Wanneer heb ik geen zichtbare littekens meer? 

Ik denk dat een realistische schatting ongeveer 3 maanden zal zijn. Ik weet niet of ik volledig vrij kan zijn van onzuiverheden en littekens – maar ik geloof erin dat de Dermaroller de meeste (zo niet alle) kan verwijderen!  

Het is echt waar!