Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Maak je eigen balayage

Maak je eigen balayage

Door Camilla Svensson
Lees hoe je kunt besparen op je kappersrekening door je eigen mini balayage te doen!

Balayage, babylights en faceframing - woorden die we overal op social media zien, maar weet je eigenlijk wat het allemaal betekent? Zo niet, lees dan snel verder.

Als kapper krijg ik vaak de vraag waar balayage, babylights en faceframing voor staan ​​en wat ze nou precies inhouden. Misschien heb jij deze vragen ook wel, en daarom ga ik er in dit artikel dieper op in. Ook ga ik je vertellen hoe je zelf een "mini" balayage kunt doen.

Ik denk dat balayage, babylights en faceframing zijn ontstaan ​​uit een groeiend verlangen naar gekleurd haar met een natuurlijke look, dat we maar één of twee keer per jaar hoeven bij te werken. Alle drie de technieken hebben een vloeiende overgang van de natuurlijke of donkere kleur van het haar naar de lichte kleur, wat het haar speels maakt en mooie dimensies geeft.

Lees hier een uitgebreide beschrijving van balayage, babylights en faceframing.

Wat is balayage? 

Hierbij nemen we vaak je eigen haarkleur als basiskleur. Sommige mensen kiezen er ook voor om hun haar eerst een donkerdere toon te geven. Vervolgens creëren we met behulp van folies en technieken uit de vrije hand de populaire en zachte look, die voor mij herinneringen oproept aan toen ik klein was en van nature dit ‘sunkissed´ haar had, een volledig natuurlijke lichte kleur, waarin de lichte kleuren op natuurlijke wijze in je eigen haarkleur of basiskleur blenden.

Wat zijn babylights?

Babylights zijn nu ontzettend populair, en samen met balayage doen we deze twee behandelingen het vaakst in de salon waar ik als kapper werk. Babylights zijn zeer fijne en dunne streepjes die helemaal van de bovenkant tot aan de punten van het haar lopen. De kunst van babylights is dat je geen duidelijke strepen ziet, maar alleen ziet dat je haar een visuele "lift" met veel dimensies heeft gekregen. Babylights zijn dus een fijnere en dunnere versie van de klassieke streepjesbehandeling.

Wat is faceframing?

Faceframing is een verheldering van het haar dat alleen in de eerste plukjes rond het gezicht zit, en daar heeft het dan ook zijn naam aan te danken, omdat je gezicht door deze verhelderingsmethode prachtig wordt omkaderd.

Je kunt deze methode gebruiken door je haar van aanzet tot punt op te lichten, of je kunt het laten infaden, zodat je je donkere basis behoudt, maar deze laat uitfaden in lichtere punten.

GUIDE: Hoe maak je zelf een "mini" balayage

Ik zou altijd eerst een "mini" balayage proberen, omdat het een lang proces kan zijn om het door het hele haar te doen. Concentreer je daarom alleen op het haar vanaf de oren richting het gezicht.

Je hebt nodig:

Een set voor het bleken van haar - bijv. Renbow Bleaching Kit, met oplichtend poeder, activeringsvloeistof, kwastje, roerstokje, een kommetje en handschoenen. Leg ook een paar klemmen, een puntige kam en een paar reepjes aluminiumfolie klaar.

1) Scheid het haar in een horizontale lijn 2-3 centimeter boven de oren. Zet de bovenkant van het haar vast met clips.

2) Neem nu een dunne pluk haar met de puntkam en kam het goed naar beneden. Start je kleuring vanaf de puntjes. De resterende lengtes moeten worden gebleekt.

3) Plaats aluminiumfolie onder het plukje dat je over hebt en kwast het in met het bleekmiddel. Zorg ervoor dat je de bovenkant van de pluk niet raakt, omdat dit vlekken veroorzaakt. Wikkel het haar nu volledig in aluminiumfolie.

4) Doe nog een plukje haar van ca. 2 centimeter bij de clip. Verf dit niet omdat we wat diepte in het haar moeten houden. Dit plukje is slechts een tussenlaag.

5) In plaats daarvan neem je nog een keer een plukje van ca. 2 centimeter, dat je wel gaat verven. Nu gaan we verder omhoog werken naar de bovenkant van het hoofd en de kin, en kleuren we de plukjes haar om en om. De plukjes moeten elke keer goed worden geverfd en in aluminiumfolie worden gewikkeld.

Zo gaan we helemaal naar boven en beginnen we aan de andere kant, 2-3 centimeter boven de oren.

6) Houd de plukjes haar in het folie in de gaten. Het haar dat wordt ingepakt, moet heel lichtgeel, bijna wit zelfs zijn voordat we het eruit halen. Als de plukjes bijna wit zijn, moeten ze eruit gehaald worden en moet het plukje uitgespoeld worden zodat het haar niet beschadigt.

Als al het haar mooi gebleekt is en uit het aluminiumfolie gehaald is, moet het gewassen worden. Gebruik eventueel een zilvershampoo voor een koele look. Ook is het aan te raden om een ​​kleurbehandeling van REF in de kleur Platinum Blonde te gebruiken voor een zacht en koel resultaat.

Ik hoop dat je meer hebt geleerd over de drie populaire termen en ik zou zeggen: ga lekker aan de slag met het stappenplan voor je volgende balayage :-)

Het is echt waar!