Alleen voor leden:
  • Bespaar op alles
  • Altijd gratis verzending
  • Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Leer het verschil tussen BB Cream, CC Cream en DD Cream kennen!

Leer het verschil tussen BB Cream, CC Cream en DD Cream kennen!

Door Camilla Svensson
Je kent BB Cream vast wel, maar CC Cream en DD Cream misschien nog niet. Weet jij wat deze producten zijn en wat ze voor je huid kunnen doen?

Er worden regelmatig nieuwe beautyproducten gelanceerd, zowel op het gebied van huidverzorging als make-up. Maar niet al deze producten blijven bestaan, omdat ze niet allemaal aan de hoge standaard van vandaag voldoen. Een product dat nu nog net zo populair is als vlak na de lancering, is de BB Cream - en wij begrijpen maar al te goed waarom! Maar de laatste jaren zijn ook CC Cream en DD Cream gelanceerd.

Dus wat zijn BB Cream, CC Cream en DD Cream nou eigenlijk precies? En wat is het verschil tussen de drie producten? Lees verder en vind de antwoorden op al je vragen.

Wat zijn BB Cream, CC Cream en DD Cream?

Alle drie deze producten combineren het beste van huidverzorging en make-up. BB Cream komt oorspronkelijk uit Korea, dat altijd voorop loopt als het gaat om de nieuwste technologie en ontwikkeling van beautyproducten.

In ons drukke dagelijks leven is het de perfecte oplossing voor wanneer je bijvoorbeeld vroeg op moet staan ​​voor school of werk. BB Cream, CC Cream en DD Cream mogen dan veel op elkaar lijken, toch hebben ze duidelijke verschillen. Alle drie bedekken ze de huid en fungeren ze als een vervanging voor foundation. Daarnaast hebben ze verzorgende eigenschappen die goed zijn voor je huid. Het is ook belangrijk om te vermelden dat de verschillende merken natuurlijk individuele verschillen kunnen hebben.

BB cream

BB cream staat voor "Beauty Balm" of "Blemish Balm". De meeste BB creams hebben naast een lichte dekking ook hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, panthenol of glycerine. BB Creams bevatten ook andere voedende ingrediënten zoals verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Nadat je je BB cream hebt aangebracht, zal je direct merken dat je huid er gladder en frisser uitziet en een stralende glow heeft.


TIP! Zoek een BB cream die een hoge zonnefactor bevat zodat je overdag goed beschermd bent.

Luxplus top 3 BB creams

  1. Garnier BB Cream Classic
  2. L'Oreal BB c'est magic cream
  3. Embryolisse BB Cream SPF20

Bonusinfo! Leer hier de 7 belangrijkste stappen voor de perfecte huidverzorgingsroutine


CC Cream

Als je de voorkeur geeft aan een hogere dekking, of worstelt met rode gebieden en vlekken op je gezicht, dan is CC Cream de juiste keuze voor jou. CC Cream betekent "kleurcorrector" of "kleurcorrigerend". Naast de verzorgende ingrediënten en goede eigenschappen van een BB Cream, gebruik je een CC Cream om de huid te corrigeren. Heb je last van roodheid, vlekjes, pigmentvlekken, een onzuivere huid of donkere kringen onder je ogen die je wilt verdoezelen? Dan is een CC Cream de perfecte keuze voor jou!

DD cream

Wat als we de voordelen van een BB cream en een CC cream zouden kunnen combineren? Een crème die niet alleen je huid verzorgt zoals een BB cream, maar ook een goede dekking biedt zoals een CC cream. Als dit klinkt als jouw droomcrème, dan moet je echt eens een DD cream proberen! De afkorting staat voor "Dynamic Do-All", "Daily Defense" of "Double Duty" crème. Naast de voordelen van twee werelden in één product, biedt een DD cream ook extra bescherming, omdat het vaak een hogere zonbeschermingsfactor heeft dan een BB of CC cream.

Weet je niet zeker welk huidtype je hebt?  Lees ons artikel over de verschillende huidtypes en welke huidverzorging hier het beste bij past, geschreven door onze beauty expert.

Het is echt waar!