Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alles wat je moet weten om de perfecte winged eyeliner te maken

Alles wat je moet weten om de perfecte winged eyeliner te maken

Door Camilla Svensson
Wil jij leren hoe je eenvoudig en snel de perfecte winged eyeliner look creëert? Lees snel verder en leer alle tips en tricks!

Heb jij weleens voor de spiegel gestaan ​​met de perfecte winged eyeliner op je ene oog, terwijl de eyeliner op je andere oog een totaal andere vorm heeft? Dan ben je niet de enige! Een eyeliner is super fijn, maar het kan soms lastig zijn om ermee te werken. Hier geven we je een handleiding voor het creëren van de perfecte winged eyeliner.

Potlood, gel of vloeistof? Vind de perfecte eyeliner voor jou

Eyeliner is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en texturen. De verschillende eyeliners zijn geschikt voor verschillende soorten ogen. Er komt dus best wel wat kijken bij het kiezen van je eyeliner. Moet het bijvoorbeeld een waterproof eyeliner, een vloeibare eyeliner, een potlood of gel-eyeliner, of juist een scherpe of zachte eyeliner zijn? De beste manier om de perfecte match voor jouw ogen te vinden, is door het zelf te testen.

Pencil eyeliner

Een pencil eyeliner is een eyeliner in de vorm van een potlood. Veel mensen kennen een pencil eyeliner ook wel als kohl eyeliner. Het is makkelijk aan te brengen en simpel om mee te werken, maar is soms minder scherp en gepigmenteerd. Een pencil eyeliner is perfect voor als je een meer ontspannen en natuurlijke look wilt. Ook is hij makkelijk mee te nemen in je tas. Eveline Eyeliner Pencil Waterproof Black Eyeliner is een goede keuze voor wie op zoek is naar een potlood eyeliner.

Gel eyeliner

Een gel eyeliner is een compacte eyeliner die in een potje zit. We raden aan om een ​​gel eyeliner aan te brengen met een schuin kwastje. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk aan te brengen is, en je creëert er een scherpe lijn mee. Ook gaat de eyeliner lang mee. Een gel eyeliner is perfect voor een meer glamourous en elegante look. Het kan zijn dat je even moet oefenen voordat je het gewenste resultaat bereikt, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, is het heel makkelijk om mee te werken. Maybelline Tattoo Liner Gel Pencil 900 Deep Onyx is een perfecte keuze voor een gel eyeliner.

Vloeibare eyeliner

Er bestaan veel verschillende types vloeibare eyeliner, maar er zijn er twee die extra vaak voorkomen. Eentje hiervan zit in een verpakking die lijkt op een mascara, maar in plaats van een mascaraborstel is de applicator een smal eyelinerkwastje gevuld met zwart, vloeibaar pigment. De andere veel voorkomende vloeibare eyeliner zit in een verpakking die eruitziet als een pennetje. Dit is veruit de makkelijkste eyeliner om mee te werken en is dan ook perfect voor beginners. Met een liquid eyeliner ben je verzekerd van een zwarte, gedefinieerde en haarscherpe wing. Als je op zoek bent naar vloeibare eyeliner, is Epic Ink Liner een goede keuze.

Hoe maak je snel en gemakkelijk een mooie eyelinerlook - Stappenplan voor beginners


Stap 1:

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je een spiegel hebt en dat je elleboog op een stabiel oppervlak kan leunen. Dit geeft je meer controle over je eyeliner. Kijk recht in de spiegel. Pak je eyeliner en trek een lijn van het midden van de wimperlijn naar de buitenkant van de wimperlijn. Als je een cat-eye-look wilt, moet je ook het gebied vanaf de binnenste ooghoek tot het midden van de wimperlijn invullen. Je hoeft alleen maar de wimperlijn van het oog te volgen van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek. Je moet de lijn zo dicht mogelijk bij de wimperlijn zetten.


Stap 2:

Zodra je de basis voor je eyeliner hebt gemaakt, is het tijd om de wing te gaan tekenen. Houd je eyeliner in de buitenste ooghoek. Begin met het puntje van de eyeliner en teken een dunne diagonale lijn naar buiten en omhoog richting je wenkbrauw alsof het de wimperverlenging is van je bovenste en buitenste wimperlijn. Hoe lang de vleugel moet zijn hangt af van wat je zelf wilt. Voor een natuurlijke look maak je een kortere wing, terwijl je voor een dramatische look een langere wing maakt. Trek de wing nooit helemaal tot aan de wenkbrauw.


Stap 3:

Trek nu een rechte lijn van de punt van de vleugel naar het midden van de bovenste wimperlijn om de dikte van de vleugel te creëren. Je kunt hierbij naar beneden kijken om de wimperlijn beter te kunnen zien. Trek met de wijsvinger waarmee je niet tekent de zijkant van het ooglid naar boven om de huid strak te houden.


Stap 4:

Nu ga je met je eyeliner het gebied tussen de twee lijnen die je hebt gemaakt, waar kleur ontbreekt, invullen. Werk af door mascara op je wimpers aan te brengen voor de perfecte look.


Hier zijn 4 eenvoudige tips voor als je nog wat extra hulp nodig hebt

1. Gebruik tape als sjabloon voor je eyeliner. Als je moeite hebt om een ​​mooie 'wing' te maken, kun je dit eenvoudig fixen door met gewoon plakband een sjabloon te maken. Plaats het plakband vanaf de buitenste ooghoek tot aan het einde van je wenkbrauw. Nu hoef je de wing alleen nog maar in te kleuren.


2. Gebruik wattenstaafjes om je eyeliner te perfectioneren. Is je eyeliner uitgelopen? Wacht dan tot het droog is. Gebruik vervolgens een wattenstaafje gedrenkt in make-up remover om je eyeliner bij te werken. Je kunt dit ook gebruiken om eyelinerwing zo scherp en recht mogelijk te maken.


3. Teken korte streepjes in plaats van een lange lijn. Hierdoor heb je meer controle over je eyeliner en is het makkelijker om recht en gelijkmatig te tekenen.


4. Onthoud: oefening baart kunst. Oefen lekker en je bereikt snel en probleemloos het gewenste resultaat.


Gefeliciteerd! Je hebt een prachtige eyelinerlook gemaakt en bent klaar om je perfecte winged eyes te rocken!

Het is echt waar!