Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Hoe kies je de beste haarborstel

Hoe kies je de beste haarborstel

Door Camilla Svensson
Heb jij ook moeite met het kiezen van de juiste haarborstel voor jouw haar? Lees dan snel verder en ontdek welke je moet kiezen!

Er is een groot aantal verschillende soorten haarborstels op de markt, en misschien heb je er al heel wat geprobeerd zonder dat je de haarborstel hebt gevonden die het beste bij je past? Maak je geen zorgen! Lees dit artikel en ontdek welke haarborstel perfect past bij jouw haar.

Een goede haarborstel = gezond haar

Wist je dat de juiste haarborstel kan bijdragen aan gezonder en langer haar? De verkeerde haarborstel kan het haar beschadigen door de buitenste laag van de haarschacht, de schubbenlaag, af te slijten.

Onze individuele haren zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De buitenste laag, de cuticula, is de laag die het haar glans en soepelheid geeft. De schubbenlaag bestaat uit cellen die elkaar overlappen en de onderliggende lagen beschermen tegen styling, weer en wind en zelfs de verkeerde haarborstel. Hoe meer de schubbenlaag afslijt, hoe sneller het haar beschadigd raakt. Haar met beschadigde schubben wordt dof, droog en breekt sneller.

Bepaal je haartype

Wanneer je op zoek bent naar de juiste haarborstel voor je haar, is het belangrijk om te weten wat voor type haar je hebt. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Haarborstel voor krullend haar

Heb jij van die prachtige, jaloersmakende krullen? Dan is het beter om je haar niet te vaak te borstelen, omdat het hierdoor snel pluizig kan worden - zelfs als het haar nat is. Als je krullend haar hebt, is een kam met wijde tanden het allerbeste hulpmiddel voor prachtig gedefinieerde krullen.

Haarborstel voor lang en dik haar

Als je haar erg lang en erg dik is, kies dan een haarborstel met veel afstand tussen de borstelharen. Een dichte haarborstel met bijvoorbeeld wildzwijnhaar maakt het borstelen van het haar een echte nachtmerrie, omdat het bijna onmogelijk is om het hiermee uit de klit te halen. Tegelijkertijd wordt je haar super pluizig. Als je lang en dik haar hebt, raden wij aan om voor een platte paddle-borstel te gaan, deze zijn speciaal voor jouw haartype gemaakt.

Haarborstel voor fijn haar

Als je fijn en misschien kort haar hebt, is het belangrijk om een ​​zachte haarborstel te kiezen. Veel zachte borstels zijn ontworpen voor gebruik in zowel nat als droog haar, omdat ze zachte haren hebben die niet te veel langs het haar schuren. Een haarborstel van plastic en eventueel met varkenshaar heeft de voorkeur, omdat deze het zachtst is voor fijn haar en ervoor zorgt dat de glans behouden wordt.

Bekijk hier ons volledige huidige assortiment goedkope haarborstels

Let op nat haar!

Je hebt waarschijnlijk altijd gehoord dat je je haar niet moet borstelen als het nat is - dit is gedeeltelijk waar, omdat je haar nog gevoeliger en elastischer is als het nat is. Maar als je je haar borstelt met een haarborstel voor nat haar, dan is het helemaal oké om wel te doen.

Als je uit bad stapt met fris gewassen haar dat net is behandeld met heerlijke producten, kun je een Wet Brush gebruiken om je haar te borstelen, omdat deze de schubbenlaag op de haarschacht beschermt. Lees verder om meer te weten te komen over The Wet Hair Brush:

Test van The Wet Hair Brush

Tips voor voorzichtig haar borstelen: Het kan goed zijn om te beginnen met borstelen vanaf de punten naar beneden en dan steeds verder omhoog te werken. Zo voorkom je dat de haarborstel halverwege het haar vast komt te zitten en er knopen ontstaan.

Zorg goed voor je haarborstels

Het is ook belangrijk om je haarborstels ongeveer elke drie maanden schoon te maken, omdat ze een beetje een bacteriebom zijn. Een schone haarborstel draagt ​​bij aan gezond haar en voorkomt dat er tijdens het borstelen oud vuil in je haar terechtkomt. Lees in dit artikel hoe je je haarborstels schoon houdt:

Zo vaak moet je je haarborstel schoonmaken

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer