Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Alleen voor leden:
Bespaar op alles
Altijd gratis verzending
Extra korting met BonusCash
Geniet onbezorgd van de zon en gebruik zonnebrandcrème

Geniet onbezorgd van de zon en gebruik zonnebrandcrème

Door Camilla Svensson
Zonnebrandcrème! Lees hier alles over zonnebrandcrème en waarom het zo belangrijk is voor je huid.

Tijdens de zomermaanden kunnen we eindelijk weer genieten van het buitenleven en kunnen we onze huid een mooie zomerse teint geven. Maar vergeet als je buiten bent niet om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen met een goede zonnebrandcrème! Het is tijd om je voorraad zonnebrandcrème op te frissen, zodat je klaar bent voor alle lange zomerdagen en paradijselijke avonden met barbecues en vrienden. 

In dit artikel vind je alle belangrijke tips voor het kiezen van de juiste zonnebrandcrème voor jouw huidtype en leer je waarom bescherming tegen de zon een belangrijk onderdeel is van je zomerroutine. Daarnaast hebben we ter inspiratie de 6 populairste zonnebrandcrèmes verzameld. Dus lees snel verder en bereid je goed voor op een zonnige zomer! 


Hoe zonnebrandcrème werkt 

Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon! Gelukkig zijn er tal van zonnebrandmiddelen om uit te kiezen, maar het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jouw huidtype en activiteiten. 

Zonnebrandcrème is als een extra filter dat je huid omhult en beschermt tegen de ultraviolette stralen van de zon (hierover later meer). Er zijn twee hoofdtypen zonnebrandcrème: fysieke en chemische zonnebrandcrème. 

Fysieke zonnebrandcrème

Fysieke zonnebrandcrème bevat mineralen zoals titaniumdioxide en zinkoxide die de UV-stralen weerkaatsen en voorkomen dat ze de huid binnendringen. Fysieke zonnefilters hebben vaak een dikkere consistentie en kunnen een witte of grijsachtige waas op de huid achterlaten. Deze zonnefilters zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze niet door de huid dringen, maar een beschermende barrière vormen aan de oppervlakte. 

Chemische zonnebrandcrème

 Chemische zonnebrandcrème daarentegen bevat chemische filters die de UV-stralen absorberen en omzetten in warmte-energie, die vervolgens door de huid wordt afgegeven. Deze zonnebrandmiddelen zijn geschikt voor mensen met een normale tot vette huid, omdat ze vaak gemakkelijker en comfortabeler aan te brengen zijn dan fysieke zonnebrandmiddelen.

Het Nordic Ecolabel stelt strenge eisen aan zonnefilters in hun producten en staat geen filters toe waarvan vermoed wordt dat ze hormoonverstorend of allergieveroorzakend zijn. Beide soorten zonnebrandmiddelen kunnen daarom veilig worden gebruikt als ze het Nordic Ecolabel dragen.


Ken het verschil tussen de soorten zonnebrandcrème

Als de zon schijnt en de temperatuur stijgt, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen. En we weten allemaal dat zonnebrandcrème een belangrijk element is in die bescherming. Maar met zoveel verschillende soorten en consistenties om uit te kiezen, kan het een beetje uitdagend zijn om de perfecte zonnebrandcrème voor jou te vinden. Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan zonnebrandcrèmes die kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften en voorkeuren.

  • Vloeibare zonnebrandcrème - de gemakkelijke oplossing

Vloeibare zonnebrandcrème is het meest populaire type zonnebrandcrème en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is gemakkelijk aan te brengen en wordt snel door de huid opgenomen. Vloeibare zonnebrandcrème is verkrijgbaar in verschillende consistenties, waaronder lotion en gel. Als je de voorkeur geeft aan een lichte consistentie, is vloeibare zonnebrandcrème een goede keuze voor jou.

  • Zonnebrandcrème in stick - voor kleine en grote gebieden

Zonnebrandcrème in stick is een handige oplossing voor kleine en grote gebieden. Zonnebrandcrème in stick is ideaal voor het beschermen van gevoelige gebieden zoals lippen, neus en oren, terwijl stick zonnebrandcrème goed is voor het beschermen van grotere gebieden op het gezicht en lichaam. Beide zijn handig om mee te nemen en gemakkelijk aan te brengen op de huid.

  • Spray zonnebrandcrème - voor moeilijk bereikbare plaatsen

Spray zonnebrandcrème is een snelle en gemakkelijke manier om zonnebrandcrème op het lichaam aan te brengen. Het is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals de rug en het is super handig voor kinderen. Spray zonnebrandcrème is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder een mist of een sprayfles.

  • Mousse zonnebrandcrème - licht en luchtig

Mousse zonnebrandcrème is een licht en luchtig type zonnebrandcrème dat gemakkelijk aan te brengen en te verspreiden is op de huid. Het wordt snel opgenomen en laat geen vettig gevoel op de huid achter. Mousse zonnebrandcrème is een goede keuze voor mensen die een lichte en comfortabele zonnebrandcrème willen.

Ongeacht welke consistentie je ook verkiest, het is belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen met een geschikte zonbeschermingsfactor en deze gelijkmatig en in voldoende hoeveelheden aan te brengen om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Zonnebrand voor verschillende behoeften

Naast de klassieke soorten zonnebrandcrème zijn er ook een breed scala aan SPF-producten die kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften en huidtypen.

Zo vind je bijvoorbeeld zonnebrandcrème speciaal ontworpen voor kinderen, die een gevoeliger huid hebben, evenals sportzonnebrandcrème, die meer water- en zweetbestendig is om te beschermen tegen de zon tijdens fysieke activiteit. Je vindt gezichtscrème met SPF, die extra bescherming biedt tegen UV-stralen en tegelijkertijd vocht en verzorging geeft aan de huid in het gezicht. Deze kunnen ook anti-aging eigenschappen hebben en helpen bij het voorkomen van rimpels en zonnebeschadiging van de huid.

Oceaanvriendelijke zonnebrandcrème

Zonnebrandcrèmes kunnen een negatief effect hebben op het mariene milieu en met name koraalriffen, als ze schadelijke chemicaliën bevatten zoals oxybenzone en octinoxate. Om deze schadelijke ingrediënten te vermijden, moet je kiezen voor oceaanvriendelijke zonnebrandcrèmes (ja - die bestaan), die zijn samengesteld met ingrediënten die het mariene milieu niet schaden.

Deze zonnebrandcrèmes zijn ook biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze natuurlijk afbreken en het mariene milieu niet schaden. Dus de volgende keer dat je een stranduitje plant, overweeg dan om over te schakelen naar een oceaanvriendelijke zonnebrandcrème om zowel jezelf als het mariene milieu te beschermen.

Lippenbalsem met SPF - je nieuwe beste vriend

Terwijl we ervoor zorgen dat we onze huid beschermen met zonnebrandcrème, vergeten we vaak onze lippen. De gevoelige huid van de lippen kan net zozeer lijden onder zonnebrand als de rest van onze huid, en dit kan leiden tot onaangename en pijnlijke droge lippen.

Maar met een lippenbalsem met SPF kun je je lippen beschermen tegen zonnebrand en tegelijkertijd de nodige hydratatie en verzorging geven. Bij het kiezen van een lippenbalsem met zonnefactor kun je kiezen uit SPF-niveau, ingrediënten, consistentie en geur en smaak. Gebruik de lippenbalsem regelmatig om je lippen gezond en beschermd te houden tegen de zon.


De zonbeschermingsfactor is belangrijk!

moet gebruiken en wanneer je een zonnebrandcrème met een hoge factor moet gebruiken. Volgens de tips van de Milieu Autoriteit voor zonbescherming bieden verschillende factoren de volgende bescherming:

Factor 15-25 biedt medium zonbescherming en blokkeert 93% van de UV-stralen van de zon.

Factor 30-50 biedt hoge bescherming en blokkeert 96% van de UV-stralen van de zon.

Factor 50 biedt zeer hoge bescherming en blokkeert 98% van de UV-stralen van de zon.

Zonnebrandcrème factor 50

Zonnebrandcrème factor 50 is een essentieel onderdeel van elke bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Met zonnebrandcrème factor 50 kunt u uw huid beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen, die alles kunnen veroorzaken van zonnebrand tot huidkanker. Het is belangrijk om de juiste zonnebrandcrème te kiezen wanneer u uzelf of uw gezin wilt beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Zonnebrandcrème factor 50 is speciaal samengesteld om maximale bescherming tegen de zonnestralen te bieden. Het is een hoge zonnebrandfactor die kan helpen beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het is belangrijk om te onthouden dat zonnebrandcrème factor 50 geen 100% bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon kan bieden. Daarom is het altijd belangrijk om andere zonnebeschermingsmethoden te volgen, zoals het dragen van een zonnehoed, zonnebril en kleding met lange mouwen.

Veilige zomer: Bescherm uw huid met zonnebrandcrème factor 50

Zonnebrandcrème factor 50 is perfect voor mensen met een lichtere huidskleur of mensen die snel verbranden. Het kan ook een goed idee zijn om zonnebrandcrème factor 50 te gebruiken als u lang in de zon moet blijven of als u een dag op het strand of bij het zwembad hebt gepland. Het is belangrijk om regelmatig zonnebrandcrème factor 50 aan te brengen gedurende de dag, vooral als u zweet of in het water bent.

Bij het kiezen van zonnebrandcrème factor 50 is het belangrijk om een formule te kiezen die bij uw huidtype past. Er zijn zonnebrandcrèmes met verschillende texturen en formules, dus het is belangrijk om een zonnebrandcrème te vinden die het beste voor u werkt.

Over het geheel genomen kan zonnebrandcrème factor 50 effectieve bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is belangrijk om regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen en zonnebeschermingsmethoden te combineren om de best mogelijke bescherming te bereiken. Dus de volgende keer dat u een dag in de zon plant, vergeet dan niet om zonnebrandcrème factor 50 in uw tas mee te nemen en het regelmatig aan te brengen om uw huid optimaal te beschermen.

Mythe of waarheid: Kun je bruin worden met hoge SPF?

Ben je een van de vele zonliefhebbers die ten onrechte denkt dat een hoge zonbeschermingsfactor voorkomt dat je bruin wordt en daarom een zonnebrandcrème met een lagere factor kiest? Denk opnieuw na! De waarheid is dat je nog steeds een mooie bruine kleur op je huid kunt krijgen, zelfs als je een zonnebrandcrème met een hoge factor gebruikt. Het duurt misschien iets langer, maar je beschermt je huid beter. Neem dus de tijd om jezelf te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon met een hoge zonbeschermingsfactor en geniet van de zon met gemoedsrust.

UVA- en UVB-stralen - wat doen ze met de huid? 

In de zomer is zonbescherming belangrijk vanwege de hoge UV-straling. Maar ook in het voorjaar kan de zon behoorlijk schadelijk zijn, zelfs als het koel weer is, omdat de UV-index nog steeds hoog kan zijn. De UV-index geeft de intensiteit van de UV-straling aan en is een goede manier om te weten wanneer je jezelf moet beschermen. De zonnestralen bestaan uit onzichtbare ultraviolette stralen - we kunnen ze in 3 soorten verdelen: 

UVC-stralen 

De UVC-stralen zijn de kortste golflengte van de UV-stralen. Deze stralen worden geabsorbeerd door de ozonlaag, die het leven op aarde beschermt. 

UVA-stralen 

UVA-stralen zijn langer en dringen dieper door in het DNA van de huid, waardoor vroegtijdige veroudering en rimpels ontstaan. UVA-stralen vormen 95% van de ultraviolette stralen die het aardoppervlak raken. Ze gaan door wolken, glas en de bovenste laag van de huid. 

UVB-stralen 

De UVB-stralen zijn korter en veroorzaken zonnebrand en huidbeschadiging. Herhaalde zonnebrand verhoogt het risico op huidkanker. 


De 6 beste zonnebrandcrèmes die je dit jaar niet wilt missen

Met zonnige dagen voor de deur is het tijd om je collectie zonnebrandcrème te upgraden! We hebben de beste zonnebrandmiddelen met SPF voor zowel lichaam als gezicht verzameld, zodat je de zon op je kunt laten schijnen zonder je zorgen te maken over schadelijke UV-stralen. Misschien vind je hier je nieuwe favoriet?

1. Beauty of Joseon

Relief Sun Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

Ervaar een zonnebrandsensatie die huidverzorgende voordelen biedt! Beauty of Joseon zonnebrandcrème is de nieuwste superster van de Koreaanse schoonheidsindustrie. Het beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke UV-stralen met hoge SPF50+ en PA++++, maar is ook verrijkt met 30% rijstextract en probiotica, die de natuurlijke beschermende barrière van de huid versterken en zorgen voor een licht en hydraterend gevoel. De formule is rijk aan antioxidanten die de huid beschermen tegen milieuschade en huidveroudering, en trekt snel in zonder de huid vettig of plakkerig te maken. Probeer het nu en ontdek waarom Beauty of Joseon de wereld zo snel heeft veroverd!

Koop nu

2. Dermalogica

Protection 50 Sport SPF50 Sunscreen

Bescherm je huid terwijl je de wereld verkent en je favoriete sporten beoefent! Deze waterdichte zonnebrandcrème biedt breedspectrumbescherming tegen UVA- en UVB-stralen en bevat verzachtende ingrediënten die de huid beschermen tegen irritatie en vroegtijdige veroudering. De formule is verrijkt met zoethoutextract, wat extra rustgevend is voor de door de zon beschadigde huid. Met zijn lichte textuur trekt het snel in en zonder een vettig gevoel achter te laten. Neem hem mee naar het strand of naar het zwembad voor de beste bescherming tegen schadelijke zonnestralen.

Koop nu

3. Nivea

Sun Protect & Moisture Sun Spray SPF30

Maak het aanbrengen van zonnebrandcrème gemakkelijk en probleemloos met Nivea Sun Protect & Moisture Sun Spray SPF30. De lichte zonnestraal verdeelt de zonnebrand gelijkmatig over het hele lichaam, zodat je het niet met je handen hoeft in te wrijven. Met hydraterende ingrediënten die de huid voeden en hydrateren, beschermt het tegen zowel UVA- als UVB-stralen en is het waterbestendig, waardoor het ideaal is voor wanneer je graag in het water duikt. Bescherm je huid en voorkom tegelijkertijd zonnebrand met Nivea Sun Protect & Moisture Sun Spray SPF30. 

Koop nu

4. Coola

Classic Body Spray Piña Colada SPF30

Krijg frisse en lichte bescherming tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon met Coola zonnespray. Deze zonnespray is niet alleen effectief, maar ruikt ook nog eens heerlijk naar tropische piña colada - het hele jaar zomer! De zonnespray bevat natuurlijke ingrediënten zoals biologische kokosolie en aloë vera, die de huid hydrateren, kalmeren en tegelijkertijd beschermen. Het is tot 40 minuten waterdicht en kan op het hele lichaam worden aangebracht. De zonnespray is ook dierproefvrij en vrij van schadelijke chemicaliën en conserveermiddelen. Een milieuvriendelijke keuze dus! 

Koop nu

5. Derma

Sun Sollotion SPF50

Ben jij echt een waterdier die graag in het kristalheldere water duikt? Met Derma-zonnebrandcrème kun je de koraalriffen bezoeken en tegelijkertijd van de zon genieten op het strand! De zonnebrandcrème is Zwaan-gelabeld en koraalvriendelijk, zodat je kunt genieten van een zorgeloze dag op het strand. De zonnebrandcrème is perfect als je een gevoelige huid hebt, omdat de formule vrij is van parfum en kleurstoffen. Met zijn waterdichte en hydraterende formule kun je de huid tijdens alle buitenactiviteiten beschermd en gehydrateerd houden. De brede SPF50-bescherming beschermt effectief tegen zowel UVA- als UVB-stralen, zonder een "witte waas" op de huid achter te laten. 

Koop nu

6. Nuxe

Sun Face Cream SPF50

Krijg een zonbescherming die perfect bij je gezicht past met Nuxe zonnebrandcrème met factor 50! Deze zonnebrandcrème bevat hydraterende ingrediënten die je huid langdurige hydratatie en bescherming geven terwijl je zomerse kleur behouden blijft. Met zijn lichte textuur trekt de zonnebrandcrème snel in, zodat je kunt genieten van de warme zonnestralen zonder je zorgen te hoeven maken over een vettig of plakkerig gevoel op de huid. Bescherm je gezicht tegen schade door de zon en vroegtijdige huidveroudering met Nuxe zonnebrandcrème en zie er stralend uit op al je zonnige avonturen! 

Koop nu


Geef jezelf een onbezorgde zomer: 10 tips om een verbrande huid te voorkomen 

Als de zon schijnt, is het heel verleidelijk om in de zon te gaan zitten en te genieten van de warme, heldere en vitamine D-rijke stralen. Maar het is heel belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken om je huid in de zon te beschermen tegen schadelijke zonnestralen! Of je nu lekker op vakantie bent in eigen land of een citytrip Barcelona hebt geboekt. Hier zijn enkele handige tips die helpen om een verbrande huid te voorkomen: 

1. Kies de juiste zonnebrandcrème voor jouw huidtype 

Kies een zonnebrandcrème die bij je huidtype past, zoals een olievrije zonnebrandcrème voor de vette huid of een hydraterende zonnebrandcrème voor de droge huid. 

2. Breng zonnebrandcrème aan voor je de zon in gaat 

Breng zonnebrandcrème minstens 15-30 minuten voordat je de zon in gaat aan, zodat het in de huid kan trekken en goed zijn werk kan doen. 

3. Breng regelmatig zonnebrandcrème aan 

Zonnebrandcrème moet om de 2 uur opnieuw worden aangebracht, en nog vaker als je aan het zweten bent of even lekker hebt gezwommen. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen op echt alle plaatsen die aan de zon worden blootgesteld, inclusief het gezicht, de nek, armen en benen. 

4. Gebruik een voldoende hoge SPF 

Kies een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 om je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. 

5. Bescherm jezelf tegen zowel UVA- als UVB-stralen 

Kies een zonnebrandcrème die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. 

6. Bescherm jezelf het hele jaar door tegen de zon 

Vergeet niet dat zonnebrandcrème het hele jaar door moet worden gebruikt, ook op dagen die niet met zomerzon zijn overgoten, omdat de zon je huid op andere dagen nog steeds kan beschadigen. 

7. Gebruik een waterproof zonnebrandcrème 

Als je veel zwemt of zweet, gebruik dan een zonnebrandcrème die waterproof is. 

8. Bescherm jezelf op een andere manier tegen de zon 

Gebruik een hoed, pet of een parasol om je gezicht en lichaam te beschermen tegen direct zonlicht. 

9. Schaduw 

Neem pauzes van de zon en zoek de schaduw op, vooral als je op het strand of in het park bent tijdens de heetste uren van de dag (tussen 11.00 en 15.00 uur). 

10. Hydrateer je huid 

Gebruik aftersunlotion of andere verkoelende crèmes om je huid te ondersteunen en het verbranden te verlichten. En vergeet niet om veel water te drinken om uitdroging te voorkomen en de huid gehydrateerd te houden! 

Het is echt waar!

Onze ledenprijzen zijn VEEL lager dan de 'normale' prijs. Wanneer je koopt voor de ledenprijs dan word je automatisch lid. De eerste maand is gratis, vervolgens €8,95 per maand. Je kunt jouw lidmaatschap gemakkelijk op elk moment opzeggen. Lees meer

Onze Ledenprijzen zijn VEEL lager dan de Normale prijs. We kopen een brede selectie producten met authenticiteitsgarantie rechtstreeks van de grootste leveranciers - zodat onze leden ze voordelig kunnen krijgen.

Wil jij ook afscheid nemen van te hoge prijzen? Koop dan tegen de Ledenprijs en je wordt automatisch lid bij jouw eerste bestelling.

De eerste maand is gratis, daarna kost het € 8,95 per maand. Per maand opzegbaar. Lees meer